Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Ξεκινούν μαθήματα για παιδιά φτωχών οικογενειών

Οργανώνουν δράσεις και για σίτιση, περίθαλψη ανέργων, εμβολιασμούς παιδιών

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση μπροστά στο ΙΚΑ, στο Αιγάλεω
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση μπροστά στο ΙΚΑ, στο Αιγάλεω
Μαθήματα σε παιδιά φτωχών και άνεργων οικογενειών ξεκινούν άμεσα Λαϊκές Επιτροπές σε Καλλιθέα, Περιστέρι και Πάτρα. Πιο συγκεκριμένα:

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Την ανάγκη της ταξικής αλληλεγγύης με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αποφάσισε και ανέλαβε η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας κατά τη διάρκεια ανοιχτής λαϊκής συνέλευσης με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, που έγινε προχτές το βράδυ στον κινηματογράφο «ΚΑΛΥΨΩ».

Στην εισήγησή της η Αθανασία Τζουμάνη, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, έκανε λόγο «για ενισχυτική διδασκαλία παιδιών άνεργων και λαϊκών οικογενειών που δυσκολεύονται οικονομικά να τα βγάλουν πέρα. Ξεκινούν μαθήματα για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου την ερχόμενη βδομάδα.

Στον τομέα της Υγείας, μαζί με τους γιατρούς από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας έχουμε απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα με πολύ καλή ανταπόκριση και σε γιατρούς από την περιοχή για την άμεση βοήθεια σε ανέργους και σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όπως, για παράδειγμα, εμβολιασμούς παιδιών. Ταυτόχρονα, παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται για την άμεση εισαγωγή και περίθαλψη σε νοσοκομείο.

Οργανώνουμε άμεσα τη δράση μας και:

-- Για τη νομική κάλυψη και στήριξη σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν ή βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.

-- Για τη βοήθεια σε φορολογικά ζητήματα με λογιστές και φοροτεχνικούς.

-- Για τη σίτιση ανέργων και των οικογενειών τους.

Ολες αυτές οι πρωτοβουλίες στόχο έχουν όχι μόνο να ανακουφίσουν από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι και τα φτωχά νοικοκυριά αλλά και να βοηθήσουν στην οργάνωση και ένταση της ταξικής αλληλεγγύης. Με σκοπό τα λαϊκά στρώματα να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για τα δικαιώματά τους, να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές που τσακίζουν τα δικαιώματά τους».

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Αντίστοιχες δράσεις αναπτύσσει η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου. Οσοι μαθητές ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ στα τηλέφωνα 210.5718.023 και 6980.305.482.

ΠΑΤΡΑ: Μαθήματα έχουν ξεκινήσει ήδη με πρωτοβουλία της Γραμματείας Πάτρας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και της Λαϊκής Επιτροπής Προσφυγικών, καθημερινά, στο λαϊκό φροντιστήριο για μαθητές Γ' Γυμνασίου και Α' Λυκείου. Το φροντιστήριο βρίσκεται ήδη στην 4η βδομάδα λειτουργίας του και έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και τον εργατόκοσμο της περιοχής. Παραδίδονται μαθήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και Εκθεσης, στο χώρο του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πατρών. Στο κάλεσμα αλληλεγγύης ανταποκρίθηκαν και δεκάδες φοιτητές, μέλη των επιτροπών αγώνα του ΜΑΣ, που προσφέρθηκαν να παραδώσουν μαθήματα για να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα «όλοι για έναν και ένας για όλους».

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Ηλιούπολης πραγματοποίησαν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής, με σκοπό να απαιτήσουν από το δήμαρχο την κατάργηση των δημοτικών τελών, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, την εύρυθμη λειτουργία στα σχολεία όλων των βαθμίδων (εξασφάλιση της θέρμανσης και πληρωμή των καθαριστριών), την επίλυση του προβλήματος με τις προσλήψεις προσωπικού στο δήμο από δουλεμπορικά ΜΚΟ που ξεπερνούν τις 160.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Κινητοποίηση μπροστά από το ΙΚΑ στο Αιγάλεω οργάνωσαν από κοινού χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή και η Επιτροπή Ανέργων Αιγάλεω με κεντρικό αίτημα τη θεώρηση των βιβλιαρίων όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις ώστε να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οπως τόνισαν στο υπόμνημα που κατέθεσαν στη διοίκηση του Οργανισμού, «η ίδια η πολιτική που μας στέλνει στην ανεργία απειλεί τώρα την ίδια μας τη ζωή, απαξιώνει τις λειτουργίες των ΙΚΑ και αποκλείει από τη δημόσια Υγεία όχι μόνο τους άνεργους αλλά και τους ασφαλισμένους που δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ένσημα για να ασφαλιστούν. Θα μας βρουν μπροστά τους με τους συνεχείς αγώνες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ