Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΓΙΑ ΧΩΡΙΟ «ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
Καταγγέλλονται οι αντικομμουνιστικές πρακτικές

Τις αντικομμουνιστκές ενέργειες του Τοπικού Συμβουλίου στο χωριό «Μπελογιάννης» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), εκπροσωπώντας τους χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες της ΕΑ, καθώς και τους μαχητές και μαχήτριες του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, από τους οποίους αρκετές χιλιάδες φιλοξενήθηκαν ως πολιτικοί πρόσφυγες, στη σοσιαλιστική Ουγγαρία, όπου έχτισαν από τα θεμέλια το ιστορικό, γνωστό πια σε όλο τον κόσμο, χωριό «Μπελογιάννης», δημιούργησαν οικογένειες, θεωρώντας το δεύτερη πατρίδα.

Συγκεκριμένα, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση που πήρε πρόσφατα το τοπικό συμβούλιο του χωριού «Μπελογιάννης», μετά από πρόταση ενός δημοτικού συμβούλου που ανήκει στην παράταξη Jobbik (φασιστικό μόρφωμα, τύπου Xρυσής Aυγής, στην Ουγγαρία), προκειμένου να αποσυρθεί το μνημείο που έφτιαξαν οι Ελληνες κάτοικοι του χωριού κι είναι αφιερωμένο στους Σοβιετικούς Στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους, πολεμώντας για την απελευθέρωση της Ουγγαρίας. Ακόμα, χειρότερα, προτείνουν, αντί του Μνημείου για τους Σοβιετικούς Στρατιώτες, να στηθεί πλάκα... προς τιμή της αντεπανάστασης του 1956!

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τάσσεται στο πλευρό του δήμαρχου του χωριού, Κώστα Παπαλέξη, των κατοίκων Ελλήνων πολιτικών προσφύγων, καθώς και της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ Ουγγαρίας, με την άμεση παρέμβαση και ξεσηκωμό των οποίων ανετράπη η αντιδραστική - αντικομμουνιστική αυτή απόφαση.

«Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταγγέλλει, επίσης, τις προσπάθειες του Ουγγρικού Κοινοβουλίου, το οποίο, στα πλαίσια της αντικομμουνιστικής ιμπεριαλιστικής ΕΕ και των αντικομμουνιστικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, επιχειρεί να θεσμοθετήσει διατάξεις για τις διώξεις της κομμουνιστικής ιδεολογίας και των συμβόλων του σοσιαλισμού, αλλά και της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών, καταστρέφοντας μνημεία και διαγράφοντας ονόματα δρόμων και συμβόλων που θυμίζουν την εποχή του σοσιαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ