Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αφησαν δεκάδες οικογένειες χωρίς ρεύμα

Κινητοποίηση στη ΔΕΗ τη Δευτέρα στις 8.30 π.μ. οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Μενεμένης και Γιαννιτσών - Μοναστηρίου

Κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αισώπου, με αίτημα την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στις δεκάδες οικογένειες στην περιοχή του Δενδροποτάμου στη Θεσσαλονίκη, οργανώνει τη Δευτέρα στις 8.30 το πρωί, η Λαϊκή Επιτροπή Μενεμένης και Γιαννιτσών - Μοναστηρίου.

Την Πέμπτη, ιδιωτικά συνεργεία της ΔΕΗ, παρουσία της αστυνομίας, έκοψαν το ρεύμα σε δεκάδες σπίτια και καταστήματα στο Δενδροπόταμο, επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ρεύμα και το χαράτσι. Στον Δενδροπόταμο ζουν περίπου 3.000 κάτοικοι, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι Ρομά, ενώ είναι μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές τής Θεσσαλονίκης με υψηλούς δείκτες ανεργίας.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Μενεμένης και Γιαννιτσών - Μοναστηρίου, καταγγέλλει κυβέρνηση, τρόικα, αλλά και τη διοίκηση της ΔΕΗ. «Η βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι πρωτοφανής. Κινητοποιούν δεκάδες αστυνομικούς, για να κόψουν το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες Ρομά, δείχνοντας το σκληρό και ταξικό πρόσωπο αυτής της πολιτικής, αυτού του κράτους».

  • Κινητοποίηση στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου προγραμματίζει την Τρίτη 27 Νοέμβρη στις 9 το πρωί, η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας και 5ου Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ