Τρίτη 27 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ανεπιθύμητοι οι «χασάπηδες των δικαιωμάτων»

Ανακοίνωση των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην ΑΣΟΕΕ για την παρουσία επιχειρήσεων σε εκδήλωση

Να μάθουν πώς θα «πουλήσουν τον εαυτό τους» σαν φτηνό εργατικό δυναμικό, έρμαιο στις ορέξεις των επιχειρήσεων, καλούνται οι φοιτητές σε εκδήλωση με τον ομώνυμο τίτλο που διοργανώνεται στην ΑΣΟΕΕ. Ανάλογες εκδηλώσεις με «ευγενική χορηγία» εταιρειών γίνονται συχνά, όμως αυτή τη φορά η πρόκληση είναι μεγαλύτερη, καθώς όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η ΚΟΒ του ΚΚΕ και η ΤΟ της ΚΝΕ στην ΑΣΟΕΕ, στην εκδήλωση ανάμεσα στους ομιλητές φιγουράρει εκπρόσωπος της «Fourlis Group!».

Λένε χαρακτηριστικά οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ:

«Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι αποκαλυπτικός για το περιεχόμενό της: "Market yourself" δηλαδή "Πούλα τον εαυτό σου στην αγορά εργασίας"!

Σε ποιον μας καλούν να προβάλουμε τα "δυνατά μας χαρακτηριστικά";

Μα φυσικά σε εκπροσώπους επιχειρήσεων όπως η Fourlis Group (έχει τα δικαιώματα για τα καταστήματα της πολυεθνικής ΙΚΕΑ στην Ελλάδα). Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους μονοπωλιακούς ομίλους ("στην πρώτη δεκάδα των πλέον κερδοφόρων εταιρειών του ελλαδικού χώρου" όπως υπερηφανεύεται) με πάνω από 16 θυγατρικές εταιρείες - κολοσσούς και κέρδη προ φόρων 230,6 εκατ. ευρώ μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Η εταιρεία αυτή εδώ και ένα μήνα προσπαθεί να επιβάλλει μισθούς πείνας των 400 ευρώ και 500 ευρώ στους εργαζόμενους του ΙΚΕΑ, τη στιγμή που μέχρι και το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, τα αφεντικά του κατάφερναν να πολλαπλασιάζουν συνεχώς τα κεφάλαια που είχαν στη διάθεσή τους, ανοίγοντας μάλιστα και δεύτερο ΙΚΕΑ το 2004 (Αεροδρόμιο Αθήνας), ενώ το 2007 ανοίγουν ακόμα δύο καταστήματα, σε Αθήνα και Λευκωσία. Στην άρνηση των εργαζομένων να αποδεχθούν τη σύγχρονη σκλαβιά απάντησε με τρομοκρατία, απειλές για απολύσεις, προσπάθησε να σύρει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια.

"Ποιές είναι οι νέες δεξιότητες (competencies) που αναζητούνται από την αγορά εργασίας σήμερα" που μας καλούν να γνωρίσουμε;

Αυτά που απαιτούν οι επιχειρήσεις να διαθέτουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι είναι: Ανέχεια με τους μισθούς πείνας, σκυμμένο κεφάλι και αποστροφή για κάθε αγώνα που τους χαλάει τα σχέδια. Δηλαδή, αυτά που προσπαθούν να επιβάλλουν σήμερα στα ΙΚΕΑ. Θέλουν τους αυριανούς οικονομολόγους να στηρίζουν την αστική πολιτική, να υλοποιούν τα βάρβαρα μέτρα και τα μνημόνια, να σχεδιάζουν τη "μείωση του μισθολογικού κόστους" δηλαδή απολύσεις, μειώσεις μισθών, εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει!», καλούν μεταξύ άλλων οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ