Τρίτη 27 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την πλήρη επαναλειτουργία του

Σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στη Διοίκηση του Ιδρύματος και συγκέντρωση στις 11 Δεκέμβρη στο υπουργείο Εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Σικιαριδείου Ιδρύματος θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 10 το πρωί, μετά από απόφαση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, με θέμα την πλήρη επαναλειτουργία του Ιδρύματος. Το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), το Σωματείο Εργαζομένων στο Σικιαρίδειο Ιδρυμα (ΣΕΣΙΑΠ), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου - συνδιοργανωτές της σύσκεψης - απαιτούν, εκτός από την πλήρη επαναλειτουργία του Σικιαριδείου και την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων, την επίλυση της μεταφοράς των παιδιών με ειδικές ανάγκες από και προς το σχολείο τους, να μην πληρώνουν οι οικογένειες τροφεία, αλλά οι υπηρεσίες του να είναι δωρεάν. Κανένα άτομο με ειδικές ανάγκες κλεισμένο στο σπίτι του! Καμία πληρωμή από τις οικογένειες και τους χρήστες!

Υπενθυμίζεται ότι το Ιδρυμα είχε παραμείνει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς κλειστό, καθώς η διοίκηση επικαλούνταν οικονομικούς λόγους και είχε αποτύχει να εκβιάσει τους γονείς με την επιβολή τροφείων. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε - μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις γονιών, εργαζομένων και του ταξικού αναπηρικού κινήματος - ότι θα επαναλειτουργήσει. Μέχρι και χτες όμως, από τα 200 παιδιά με νοητική υστέρηση που φοιτούν εκεί, μόλις 10 καταφέρνουν να φτάσουν στο Ιδρυμα, καθώς οι γονείς των υπόλοιπων παιδιών αδυνατούν να τα μεταφέρουν γιατί εργάζονται. Ετσι, η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών μένει σπίτι. Παράλληλα, η Διοίκηση του Σικιαριδείου - ακολουθώντας την κυβερνητική και ευρωπαϊκή πολιτική συρρίκνωσης των υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας - Ειδικής Αγωγής - μετά το κλείσιμο του παραρτήματός του στο Ελληνικό πριν ενάμιση περίπου χρόνο, συνέχισε τις απολύσεις, τη συρρίκνωση των υπηρεσιών του φορέα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι παραπάνω φορείς θα κλιμακώσουν το επόμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις τους, ενώ ήδη έχουν προγραμματίσει μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 Δεκέμβρη, στις 10 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ