Τρίτη 27 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Θέλουν τους σπουδαστές τσάμπα ναυτεργατικό δυναμικό

Σε πάμφθηνο ναυτεργατικό δυναμικό επιδιώκουν οι εφοπλιστές να μετατρέψουν τους σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Σε χτεσινή συνάντηση των εφοπλιστικών Ενώσεων των ποντοπόρων πλοίων, των ακτοπλοϊκών και των μεσογειακών τουριστικών, με τους προέδρους των Ενώσεων των Πλοιάρχων, των Μηχανικών και το γραμματέα της ΠΝΟ, όπως και στην συνάντηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή με τον υπουργό Ναυτιλίας, οι εφοπλιστές, αξίωσαν ότι για να εξασφαλίσουν τα εκπαιδευτικά ταξίδια για τους σπουδαστές θα πρέπει να πάρουν χοντρές επιδοτήσεις. Συγκεκριμένα, να επιδοτηθούν για τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς το ΝΑΤ, αλλά και για το σύνολο των εκπαιδευτικών ταξιδιών, από το πρώτο που επιδοτούνται σήμερα.

Προβάλλουν αυτές τις αξιώσεις πατώντας στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Εχουν αποκλείσει 376 σπουδαστές από τα εκπαιδευτικά ταξίδια, με αποτέλεσμα οι σπουδαστές να κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους, ακόμα και να διαγραφούν από τις σχολές. Αυτό όταν το Προεδρικό Διάταγμα 251/2002, υποχρεώνει εφοπλιστές και υπουργείο να εξασφαλίζουν στους σπουδαστές τα εκπαιδευτικά ταξίδια.

Η ΠΕΜΕΝ, έχει διαφωνήσει και καταγγείλει τις επιδοτήσεις προς τους εφοπλιστές και έχει απαιτήσει την εξασφάλιση των εκπαιδευτικών ταξιδιών των σπουδαστών οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνονται με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ