Τρίτη 27 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκεντρώσεις των φαρμακοποιών σήμερα

Στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ.

Με δύο κινητοποιήσεις στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ώρα 11 π.μ., απαντούν οι φαρμακοποιοί στην καθυστέρηση των οφειλών του Οργανισμού, καθώς και για το αναδρομικό χαράτσι στους φαρμακοποιούς για το λεγόμενο rebate, που προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σήμερα, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν, για δεύτερη μέρα, την πανελλαδική απεργία.

Ωστόσο, όμως, οι δίκαιες διεκδικήσεις των φαρμακοποιών οδηγούν, με τη μορφή της πάλης, στην καταπάτηση του δικαιώματος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων να έχουν φαρμακευτική περίθαλψη. Ετσι απ' το περασμένο Σάββατο - και για μια τουλάχιστον βδομάδα μέχρι δηλαδή να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου - οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι θα πληρώνουν εξ ολοκλήρου απ' την τσέπη τους τα φάρμακα. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών αντιτάχτηκε στην άρση της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, προτείνοντας αγωνιστικό συντονισμό με τους ασφαλισμένους για την αποπληρωμή των φαρμακοποιών και τη δωρεάν περίθαλψη στους αρρώστους.

Χτες το βράδυ, έγινε συνάντησε του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου με το προεδρείο του ΠΦΣ. Επίσης, σήμερα εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συλλόγων θα έχουν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μ. Σαλμά και το πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Λ. Παπαγεωργόπουλο.

Σήμερα, θα συνεδριάσει και το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ