Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή
  • Δανάη Στρατηγοπούλου
    Δανάη Στρατηγοπούλου
    Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και η Παραδοσιακή Ορχήστρα Χρήστου Τσιαμούλη, θα δώσουν τρεις μουσικές παραστάσεις, με τίτλο «Ταξίδια» (2, 8 και 9 Δεκεμβρίου, στη νέα Μουσική Σκηνή «Ιερά Οδός 22» (τηλ.: Προπώληση 210 7234.567). Ερμηνεύουν: Βασίλης Λέκκας, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Τσιαμούλης και η Καίτη Κουλλιά.
  • Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου (Βασιλίσσης Σοφίας 85, Μαρούσι) και η Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση «Ελληνικός σύνδεσμος Παρθενών», σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ διοργανώνουν, στις 6.30 μ.μ., μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη της Δανάης Στρατηγοπούλου, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννησή της. Επιτυχίες της Δανάης θα ερμηνεύσουν η Σοφία Καπετανάκου, mezzo σοπράνο και η Ρένα Χαλιώτη, mezzo σοπράνο. Είσοδος ελεύθερη.
  • Σήμερα στο «Χυτήριο» στα πλαίσια λογοτεχνικών εκδηλώσεων ο ποιητής - πεζογράφος Γιώργος Χρονάς, θα διαβάσει και σχολιάσει ποιήματά του. Προλογίζει ο Κωνσταντίνος Μπούρας. Ο συνθέτης Νίκος Πλάτανος παίζει στο πιάνο συνθέσεις του σε ποίηση Γ. Χρονά.
Δευτέρα
  • Το ταξίδι του ελαφρού τραγουδιού μέσα στο χρόνο με την παράσταση «Απ' τον Αττίκ στον Γούναρη» συνεχίζεται για έβδομη χρονιά, με ένα ανανεωμένο ρεπερτόριο που έχει επιμεληθεί ο Δαυίδ Ναχμίας. Τραγουδούν: Θάνος Πολύδωρας, Εβελίνα Νικόλιζα και Γιολάντα Αθανασοπούλου, κάθε Δευτέρα, στις 5.30 μ.μ., στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης».
Τρίτη
  • Γιάννης Τσαρούχης
    Γιάννης Τσαρούχης
    «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα...» με τον Στέλιο Βαμβακάρη. Μια ομάδα νέων μουσικών συνομιλεί μουσικά με έναν από τους πλέον άξιους συνεχιστές της λαϊκής μας μουσικής, παρέα με φίλους ερμηνευτές και δημιουργούς. Τις Τρίτες του Δεκέμβρη στη μουσική σκηνή Αυλαία (Αγίου Ορους 15, Βοτανικός, τηλ. 210 3474.074). Τραγουδούν: Εβελίνα Αγγέλου, Παντελής Θεοχαρίδης. Συμμετέχει: ο Δημήτρης Ζερβουδάκης. Παίζουν οι μουσικοί: Μιχάλης Δήμας - Μπουζούκι. Βασίλης Κορακάκης - Μπουζούκι. Κώστας Γεράκης - Κιθάρα. Στέφανος Μαγουλάς - Κοντραμπάσο.
  • Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο «Αποθήκη» παρουσιάζεται ο θεατρικός μονόλογος «Εφη. Από το Ευτυχία» της ψυχολόγου - ψυχοθεραπεύτριας Κατερίνας Μαγγανά, τον οποίο ερμηνεύει ο Θανάσης Ευθυμιάδης σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση.
  • Στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» (8.30 μ.μ.) θα δοθεί συναυλία των πιανιστών Χαράλαμπου Αγγελόπουλου - Τίτου Γουβέλη, με τίτλο «Χορεύουμε;». Θα παρουσιασθούν οι «Νορβηγικοί χοροί» του Εντβαρντ Γκρηγκ, βαλς του Ραβέλ και το μπαλέτο του Στραβίνσκι «Πετρούσκα». Εισιτήριο 10 ευρώ, φοιτητικό 5 ευρώ.
Τετάρτη
  • Πρεμιέρα, στο θέατρο «Βασιλάκου» του έργου «Δεν μ΄αγαπάς. Μ΄αγαπάς». Μια ελεύθερη θεατρική απόδοση της αλληλογραφίας της Μαργαρίτας Λυμπεράκη προς την κόρη της Μαργαρίτα Καραπάνου έτσι όπως τη διέσωσε και εξέδωσε η Φωτεινή Τσαλίκογλου. Σκηνοθεσία Πέτρος Ζούλιας. Παίζουν: Ρένη Πιττακή και Πέγκυ Τρικαλιώτη. Μαζί τους η Ηλεάνα Μπάλα.
  • Στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» (8.30 μ.μ.) ρεσιτάλ κιθάρας του Νικόλαου Μπαλογιάννη, με τίτλο «Νυχτερινή παραμυθία».
  • Εγκαίνια έκθεσης σχεδίου - ζωγραφικής με τίτλο «Κοιμήσου παιδάκι κοιμήσου» της Αγγέλικας Βαξεβανίδου, στην Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος (Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, metro Ακρόπολη, τηλέφωνο 211.1823.818. Διάρκεια μέχρι 31 Δεκεμβρίου.
Πέμπτη
  • Βασίλης Λέκκας
    Βασίλης Λέκκας
    Το αυτοβιογραφικό χρονικό του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Μαουτχάουζεν», επίκαιρο όσο ποτέ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή στη σκηνή του θεάτρου BADMINTON, για 6 παραστάσεις (6, 7, 8, 9/12). Σενάριο: Σ. Μάινας, Θ. Μουμουλίδης, Κ. Σπερελάκη. Σκηνοθεσία Θέμης Μουμουλίδης. Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Αρης Λεμπεσόπουλος, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Βασίλης Μπισμπίκης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Κώστας Βελέντζας, κ.ά. Διεύθυνση ορχήστρας Μίλτος Λογιάδης.
  • Εγκαίνια της έκθεσης, με τίτλο «Γιάννης Τσαρούχης. Μελέτες Για 17 Θέματα» στο Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο οδού Πειραιώς (διάρκεια μέχρι 31 Μαρτίου). Την έκθεση επιμελήθηκε η Πρόεδρος του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη Νίκη Γρυπάρη και σχεδίασε η Λίλη Πεζανού. Είναι η πρώτη φορά που το έργο του Γιάννη Τσαρούχη προσεγγίζεται και παρουσιάζεται μέσα από σπουδές και παραλλαγές, ανέκδοτες φωτογραφίες και πρωτότυπο αρχειακό υλικό, το οποίο σπάνια έχει την ευκαιρία να δει το κοινό και προέρχεται από τις πολύτιμες συλλογές του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη.
  • Το Ιδρυμα Αγγελου και Λητώς Κατακουζηνού (Λ. Αμαλίας 4, Σύνταγμα, 5ος όροφος, τηλ. 210 3222 144, 210 7610616-617 & 620) και η Μικρή Αρκτος παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Ενα σπίτι για τη Γενιά του '30», σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ιριδας Κρητικού.
Παρασκευή
  • «Δεν μ' αγαπάς. Μ'αγαπάς»
    «Δεν μ' αγαπάς. Μ'αγαπάς»
    Πρεμιέρα, στο θέατρο «Μεταξουργείο» του έργου «Η Αλωση της Κωσταντίας» που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη των Εκδόσεων της Εστίας και παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Χρήστου Βαλαβανίδη. Παίζουν: Αννα Βαγενά, Ελένη Γερασιμίδου και Βασίλης Παλαιολόγος.
  • Στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» (8.30 μ.μ., είσοδος ελεύθερη) συναυλία με τίτλο «Με το φως του Απόλλωνα», με τους Ευάγγελο Κόκκορη (φλάουτο), Γιάννη Αθανασόπουλο (βιόλα), Ελίνα Μπουτιέρη (πιάνο).
Σάββατο
  • Το κινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ παρουσιάζει κάθε Σάββατο, στις 11 μ.μ., το «θεαμάτων τσίρκο»! Παίζουν και τραγουδούν: Παντελής Αμπαζής, Πόπη Αστεριάδη, Ηλίας Καρελλάς, Κώστας Καρυπίδης, Αντώνης Λουδάρος, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Λάμπρος Φισφής, Ρένος Χαραλαμπίδης και ο Ηλίας Λογοθέτης. Ζήτω τα λαϊκά κορίτσια: Kωνσταντίνα Γκόρου, Στεφανία Φιλιάδη, Σταυρούλα Ζάμπρα και η Ζαχαρούλα Κλιματσάκη.

«Η Αλωση της Κωνσταντίας»
«Η Αλωση της Κωνσταντίας»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ