Τετάρτη 21 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Σαν... τελικός

Κόντρα στη Λεωφόρο σήμερα ανάμεσα στους δύο αιώνιους μονομάχους

Το ματς των αιωνίων μαγνητίζει τους φιλάθλους

Sportidea

Το ματς των αιωνίων μαγνητίζει τους φιλάθλους
Ενας ξεχωριστός αγώνας, με «άρωμα» και «χρώμα» που θα άρμοζε σε ένα μεγάλο τελικό, φιλοξενείται σήμερα στη «Λεωφόρο» (20.00 ΝΟVΑ). Οι δύο... αιώνιοι και πάντα απρόβλεπτοι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αντίπαλοι, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, καλούνται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους στον επαναληπτικό και να πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Η κόντρα των προημιτελικών μεταξύ των «ερυθρολεύκων» και των «πρασίνων» αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων και δει όσων βρεθούν στο γήπεδο, το οποίο αναμένεται να είναι γεμάτο. Η λήξη του πρώτου προημιτελικού στο ΟΑΚΑ είχε βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1. Σκορ το οποίο από τη «φύση» του δεν προσδίδει ασφάλεια σε καμιά από τις δύο ομάδες.

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο όλοι είναι αισιόδοξοι ότι το τέταρτο εισιτήριο των ημιτελικών θα περάσει στα χέρια τους. «Φουλ επίθεση» είναι το σύνθημα που έδωσε ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά στους παίχτες του, ενώ ταυτόχρονα τους ζήτησε να δείξουν πάθος, δύναμη και καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Οσον αφορά στον αγωνιστικό τομέα, ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσει από την αρχή και τους τρεις Βραζιλιάνους της ομάδας, δηλαδή τον Τζιοβάνι, τον Ζε Ελίας και τον Λουτσιάνο. Παράλληλα, κανονικά το «παρών» θα δώσει ο Ελευθερόπουλος, όπως και οι Αλεξανδρής και Πουρσανίδης. Σίγουρα απόντες θα είναι ο Τζόρτζεβιτς που βρίσκεται στη Γιουγκοσλαβία, ο Χούτος, ο Αμανατίδης και ο Οφορίκουε.

Στην αντίπερα όχθη, οι «πράσινοι» γνωρίζουν ότι η σημερινή κόντρα είναι πολύ δύσκολη, όμως θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο «ματς της χρονιάς» όπως το χαρακτηρίζουν, προκειμένου να κάνουν το μεγαλύτερο βήμα προς την επίτευξη ενός από τους δύο εναπομείναντες στόχους τους. «Είναι από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς. Αντιλαμβανόμαστε όλοι την κρισιμότητα του αγώνα και πιστεύουμε ότι θα πάρουμε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Το Κύπελλο είναι ένας από τους στόχους που έχει ο Παναθηναϊκός τώρα μαζί με τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος που οδηγεί στον Τσάμπιονς Λιγκ. Ζητάμε φέτος τη διάκριση και πιστεύω ότι μπορούμε να την πάρουμε μέσα από το Κύπελλο», δήλωσε για τον αγώνα ο τεχνικός του «τριφυλλιού, Στράτος Αποστολάκης. Για τον Ελληνα προπονητή πάντως, τα πράγματα είναι ευχάριστα στο θέμα των τραυματισμών. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην έχει τη βοήθεια των Μπόατεγκ, Ολισαντέμπε και Χένρσικσεν που ενσωματώθηκαν στις εθνικές ομάδες των χωρών τους, θα έχει όμως την αρωγή των Σόουζα, Νασιόπουλου και Σάριτς.

  • O 34χρονος Θανάσης Μπριάκος του Συνδέσμου Ηπείρου θα είναι ο «άρχοντας» του σημερινού ντέρμπι.
  • Στις κερκίδες του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αναμένεται να βρεθούν περίπου 15.182 φίλοι των γηπεδούχων και 4.750 φίλοι των φιλοξενούμενων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ