Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΑΚΑ
«Μπλακ άουτ» στον ΠΑΟ λόγω χρεών

Την ώρα που η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανα οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση τους αθλητικούς χώρους με πρόσχημα το υπερβολικό κόστος λειτουργίας τους πετώντας στο δρόμο ή αναγκάζοντας να πληρώσουν δεκάδες ερασιτεχνικά σωματεία, αθλητές ακόμα και απλός κόσμος που θέλουν να αθληθούν, υπάρχουν κάποιοι που επί της ουσίας χαίρουν ασυλίας παρά τα χρέη τους.

Ο λόγος για τις ΠΑΕ που χρησιμοποιούν δημόσια περιουσία, όπως αυτές που χρησιμοποιούν (ΠΑΟ και ΑΕΚ) το ΟΑΚΑ. Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από την χτεσινή εξέλιξη όπου η διοίκηση του Σταδίου έστειλε επιστολή σε Super League, EΠΟ και το συνδρομητικό κανάλι NOVA προκειμένου οι αγώνες του Παναθηναϊκού να γίνονται μεσημέρι.

Αιτία οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί των «πρασίνων» προς το Στάδιο που ανέρχονται στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ, όπως αποκάλυψε και ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ Π. Γαλακτόπουλος με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Ετσι με βάση και το γεγονός ότι στα χρέη της πράσινης ΠΑΕ υπάγεται και το ποσοστό που θα πρέπει να πληρώσουν στην ΔΕΗ (κάτι που τώρα το πληρώνει το ΟΑΚΑ) η διοίκηση του Σταδίου ζητάει από τους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν το ενδεχόμενο να γίνονται οι αγώνες μεσημέρι ώστε να μη χρησιμοποιούνται οι προβολείς του Σταδίου (κάτι που φυσικά θα ανεβάζει το κόστος).

Κάπως ανάλογη είναι και η κατάσταση στην έτερη ΠΑΕ που χρησιμοποιεί το ΟΑΚΑ, την ΑΕΚ, με την οποία, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ, θα υπάρχει συνάντηση την ερχόμενη βδομάδα προκειμένου να βρεθεί λύση με τις δικές της οφειλές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ