Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Την εξαπόλυση στρατιωτικής επέμβασης στο Μάλι από τη Δυτικοαφρικανική Οικονομική Κοινότητα (ECOWAS) και την Αφρικανική Ενωση, με αρχική διάρκεια τουλάχιστον 12 μηνών, πρότεινε χτες ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, ο οποίος εντούτοις αντέδρασε αρνητικά στο αίτημα χρηματοδότησης της επιχείρησης από τα Ηνωμένα Εθνη (που σύμφωνα με υπολογισμούς μπορεί να κοστίσει έως και 500.000.000 δολάρια).

ΤΥΝΙΔΑ.-- Για τρίτη ημέρα χτες ογκώδεις διαδηλώσεις συγκλόνισαν την πόλη Σιλιάνα στο νότο της Τυνησίας και με απεργία της Γενικής Ενωσης Τυνήσιων Εργατών. Οι διαμαρτυρόμενοι, που απαιτούν για την περιοχή στοιχειώδεις υποδομές και αντιμετώπιση της ανεργίας, δέχονται τη βάρβαρη κρατική καταστολή. Περισσότεροι από 250 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί τις δύο προηγούμενες ημέρες, εκ των οποίων οι 19 έχασαν ολικώς ή μερικώς την όρασή τους.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Ξεκίνησε η μεγαλύτερη δίκη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην ιστορία της Αργεντινής, στην οποία 68 κατηγορούμενοι θα λογοδοτήσουν για απαγωγές, βασανιστήρια και βιασμούς 800 θυμάτων στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Μηχανικού του Πολεμικού Ναυτικού στα οκτώ χρόνια της δικτατορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ