Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Συλλαλητήριο για τα ΤΕΙ στις 12 Δεκέμβρη

«Τα ΤΕΙ να βγουν στους δρόμους. Το ίδιο θα γίνει σε κάθε πόλη της Ελλάδας, όπου υπάρχει ΤΕΙ. Απέναντι στη βαρβαρότητα που μας φέρνουν να αντιτάξουμε τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα ΤΕΙ και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών διοργανώνει συλλαλητήριο στις 12 Δεκέμβρη, με αίτημα αιχμής την άμεση και επαρκή χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών, την επιστροφή των αποθεματικών που «κουρεύτηκαν», τη διανομή δωρεάν συγγραμμάτων, δωρεάν σίτιση, στέγαση, βιβλία, μετακίνηση, αναλώσιμα. Παράλληλα, διεκδικεί να μη γίνει καμιά απόλυση προσωπικού και μείωση των μισθών των εργαζομένων και των καθηγητών.

«Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με την ψήφιση του 3ου μνημονίου και του προϋπολογισμού έρχεται να ισοπεδώσει ό,τι είχε μείνει όρθιο από δικαιώματα και κατακτήσεις των λαϊκών στρωμάτων (...) Φορτώνουν τα βάρη της κρίσης του καπιταλισμού στους εργάτες και τα παιδιά τους. Πλάι σε αυτά η πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου οδηγεί σε συνεχή υποβάθμιση τα ΤΕΙ με σκοπό να επιταχυνθεί η ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας τους, να προσαρμοστούν στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας που σήμερα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, πράγμα που σημαίνει ακόμα και να καταργήσουν μια σειρά από τμήματα και σχολές (...) Δεν είναι τυχαίο ότι από το Σεπτέμβρη κυβέρνηση και διοικήσεις σκύλιασαν για να γίνουν οι εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης, για να μπουν άνθρωποι των επιχειρήσεων στα ιδρύματα, να προχωρήσει με πιο γρήγορα βήματα η ιδιωτικοποίηση. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: Στο ΤΕΙ Πειραιά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά! Τέτοια "κοράκια" των επιχειρήσεων ετοιμάζονται να φέρουν σε όλα τα ΤΕΙ», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην κοινή ανακοίνωση του ΜΑΣ και του ΠΑΜΕ, διευκρινίζοντας ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν το Νοέμβρη, χιλιάδες σπουδαστές θα οδηγηθούν να παρατήσουν τις σπουδές τους, εκατοντάδες έκτακτοι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι θα βρεθούν άνεργοι.

Για τους παραπάνω λόγους, και όχι μόνο, το συλλαλητήριο της 12ης Δεκέμβρη χρειάζεται να αποτελέσει «απαρχή για μια νέα κλιμάκωση των αγώνων. Αφετηρία για να οργανωθούμε καλύτερα σε κάθε χώρο. Να συμβάλει ώστε να μπουν στην άκρη οι συμβιβασμένες ηγεσίες του κινήματος που τόσα χρόνια στήριζαν με χέρια και με πόδια την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα στα ΤΕΙ. Να προσπεράσουμε όσους μας καλούν σε έναν αγώνα για την κυβερνητική αλλαγή, δηλαδή να επιλέξουμε ανάμεσα στο ποιος θα μας ξεζουμίζει και θα μας εκμεταλλεύεται καλύτερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Σταθάκης και ο Θεοτοκάς, είναι υποψήφιοι και εκλέγονται στα Συμβούλια Διοίκησης των ιδρυμάτων. Μόνο με μια τέτοια κατεύθυνση μπορούμε να εμποδίσουμε την εφαρμογή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ