Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΓΕΡΑΚΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Κινητοποιήσεις για τα προβλήματα των σχολείων

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας, έκαναν χτες η Ενωση Γονέων Περιστερίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου» και οι Σύλλογοι Γονέων του 3ου, του 5ου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου. Ζήτησαν από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς και να μην προχωρήσουν τα «μπαλώματα» της τάχα «ορθολογικής» κατανομής εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, στο 5ο Δημοτικό είχε ήδη προχωρήσει η συγχώνευση δύο τμημάτων της Δ' τάξης σε ένα. Το ίδιο προωθείται στο 3ο Δημοτικό με συγχώνευση δύο τμημάτων της Β' τάξης και δημιουργία ενός τμήματος με 25 μαθητές, ανάμεσά τους και τρία παιδιά με διάγνωση διαφόρων δυσκολιών από ΚΕΔΔΥ. Ανάλογη «ορθολογική κατανομή» προσωπικού επιχειρήθηκε και στο 8ο Δημοτικό με τη δημιουργία τμήματος 26 παιδιών στην Ε' τάξη, ωστόσο μετά τη χτεσινή κινητοποίηση απετράπη.

Οι φορείς των γονιών και των εκπαιδευτικών αύριο προγραμματίζουν συνάντηση με φορείς της πόλης και τη Δευτέρα σύσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο για τα προβλήματα στο χώρο της ειδικής αγωγής.

Στο Γέρακα

Κινητοποίηση ενάντια στις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τις προωθούμενες συμπτύξεις τμημάτων έκαναν χτες το μεσημέρι μαθητές από λύκεια της Παλλήνης και του Γέρακα με αποφάσεις των 15μελών μαθητικών συμβουλίων τους. Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς της περιοχής, μεταξύ άλλων προωθείται η κατάργηση τμημάτων κατευθύνσεων σε λύκεια της περιοχής με το πρόσχημα ότι έχουν μικρό αριθμό μαθητών ενώ ειδικότερα στο μουσικό και καλλιτεχνικό σχολείο προκρίνεται το σενάριο να στείλουν μαθητές τους που παρακολουθούν κατευθύνσεις σε κοντινά λύκεια. Οι μαθητές έκαναν πορεία από την πλατεία του Γέρακα προς τα γραφεία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής.

Στον Πειραιά

Νέα κινητοποίηση την ερχόμενη Δευτέρα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, θα πραγματοποιήσουν η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, αντιδρώντας στις συμπτύξεις τμημάτων που δρομολογούνται. Το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή. Χτες προχώρησαν σε καταλήψεις στα γραφεία των σχολείων όπου σχεδιάζονται οι συμπτύξεις, προκειμένου να μην αποσταλούν τα στοιχεία στα οποία αυτές θα βασιστούν. Η κατάληψη θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα.

Στην Πετρούπολη

Σε κλιμάκωση πολύμορφων κινητοποιήσεων θα προχωρήσει και η δημοτική αρχή της Πετρούπολης, μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς, με αιχμή το εκρηκτικό πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν κυρίως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Την Τετάρτη 5 Δεκέμβρη, οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ. Απαιτούν άμεση ολοκλήρωση των 10 αιθουσών στο 6ο Δημοτικό και ανακαίνιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου, έτσι ώστε να λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά και τα δύο πρωινά. Επίσης, μέχρι το καλοκαίρι να ολοκληρωθούν οι αίθουσες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο και να ξεκινήσει η κατασκευή του 11ου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο και το υπουργείο Γεωργίας στον ΟΣΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ