Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Ξαφνική οικονομική «συγκοπή» από την Περιφέρεια!

Μπορεί το φετινό 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που βρίσκεται σε εξέλιξη, να είναι το καλύτερο όλων, με δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Πελοποννήσου και με μεγάλη συμμετοχή, ωστόσο, ξαφνικά, κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση, λόγω του γεγονότος, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρέπεμψε τη λήψη απόφασης για τη χρηματοδότησή του... μετά τη λήξη του!

Διοργανωτές, Ελληνες και ξένοι συμμετέχοντες, τα παιδιά που συμμετέχουν, είτε με ταινίες, είτε στα εργαστήρια, αλλά και όλη η τοπική κοινωνία του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής, είναι ανάστατοι. Οπως κατήγγειλαν οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ σε χθεσινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου, το πρόγραμμα δράσης του υποβλήθηκε στην Περιφέρεια από τον περασμένο Φεβρουάριο. Εκτοτε, όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις, η Περιφέρεια ουδέποτε έλαβε απόφαση για την καταβολή των 70.000 ευρώ (μειωμένα κατά πολύ από άλλες χρονιές), που είναι τα απολύτως απαραίτητα για τη στοιχειώδη διεξαγωγή του Φεστιβάλ.

«Τις παραμονές του φεστιβάλ και ενώ έχουμε ανακοινώσει το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης, ενημερωθήκαμε ότι η απόφαση επρόκειτο να ληφθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου από την Επιτροπή Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής και ότι αυτό δε δημιουργούσε κανένα πρόβλημα σε σχέση με το τυπικό μέρος της έγκρισης της σχετικής απόφασης. Αποδεχθήκαμε και πάλι τη διαβεβαίωση αυτή και προχωρήσαμε όπως έπρεπε σε όλες τις εργασίες για την οργάνωση του 15ου Φεστιβάλ. Πλην όμως, όπως προαναφέραμε, ούτε χτες ελήφθη απόφαση», σημείωσαν οι διοργανωτές, καταγγέλοντας την Περιφέρεια ότι μεθοδεύει να βάλει «ταφόπλακα» σε αυτό το σημαντικό θεσμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ