Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Δυναμική η χτεσινή απεργία στη Λάρισα

Στο πλευρό τους το Συνδικάτο ΟΤΑ Λάρισας και το Εργατικό Κέντρο του νομού

Από την πορεία στους δρόμους της πόλης, με προμετωπίδα το πανό του κλαδικού συνδικάτου
Από την πορεία στους δρόμους της πόλης, με προμετωπίδα το πανό του κλαδικού συνδικάτου
Με καθολική, σχεδόν, συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, χτες, η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Λάρισας.

Σε μαζική και δυναμική απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, που οργάνωσαν το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Λάρισας και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων, μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Ζήσης Γκαραλιάκος, ο οποίος τόνισε ότι ο αγώνας για τους 5μηνίτες είναι μονόδρομος και θα συνεχιστεί.

Μετά την απεργιακή συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης που έφτασε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, όπου συναντήθηκαν με τη γενική γραμματέα, στην οποία παραδόθηκε υπόμνημα με το πλαίσιο των διεκδικήσεων, που περιλαμβάνει:

  • Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων σε όλους και την έγκαιρη και σταθερή πληρωμή τους από δω και πέρα.
  • Ιδια δικαιώματα, ωράριο και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για όλους.
  • Αμεση ασφάλιση όλων των εργαζομένων.
  • Να μην αποδοθεί στις ΜΚΟ το 5% της χρηματοδότησης του προγράμματος, αλλά να δοθεί στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα.

Να σημειώσουμε ότι στα προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας» που υλοποιούνται από τους δήμους του νομού Λάρισας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, εργάζονται εκατοντάδες πρώην άνεργοι - μόνο στο δήμο Λάρισας είναι 420 και συνολικά στο νομό προβλέπεται να εργαστούν 1.700 - οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τους εξευτελιστικούς μισθούς για τους τρεις πρώτους μήνες δουλειάς κι εργάζονται χωρίς πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η πρόσληψή τους έγινε, κυρίως, με τη διαμεσολάβηση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Θεσσαλίας που, στη Λάρισα, έχει αναλάβει το «έργο» της «επιλογής» ανέργων - με το αζημίωτο, καθώς εισπράττει το 5% από τη χρηματοδότηση του προγράμματος - το οποίο η κυβέρνηση έχει αναθέσει στις ΜΚΟ και σε άλλους ανάλογους φορείς.

Κι ενώ, εδώ και μέρες, οι 5μηνίτες, με πρωτοβουλίες του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Λάρισας και της Επιτροπή Αγώνα, που οι ίδιοι συγκρότησαν, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, οι εκπρόσωποι του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ αρκούνται, κάθε φορά, να τους δίνουν υποσχέσεις ότι θα πληρωθούν ... την επόμενη βδομάδα - το ίδιο λένε και τώρα - που ποτέ δεν τηρούνται. Στην ίδια κατεύθυνση του αποπροσανατολισμού και της παραπλάνησης των εργαζομένων κινείται και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός, ο οποίος δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι την ερχόμενη βδομάδα θα πληρωθούν όλοι οι απλήρωτοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ