Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκεντρώσεις και πορείες με επεισόδια

Με αφορμή τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή στα Εξάρχεια. Κουκουλοφόροι και αστυνομικοί έστησαν για αρκετή ώρα το γνωστό κλεφτοπόλεμο

Συγκεντρώσεις έγιναν χτες με αφορμή τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία στα Εξάρχεια του 15χρονου μαθητή Α. Γρηγορόπουλου, που έγινε στις 6 Δεκέμβρη του 2008 από αστυνομικούς.

Το πρωί έγινε συγκέντρωση μαθητών και άλλων οργανώσεων. Οταν έφτασε στην πλατεία Συντάγματος ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν να προχωρήσουν προς την πλατεία και τους ανάγκασαν να ανέβουν την οδό Β. Γεωργίου για να βγουν στην Πανεπιστημίου. Λίγο πριν, κουκουλοφόροι - που είχαν παρεισφρήσει σε μπλοκ με πανό «αντιφασιστική πρωτοβουλία μαθητών» - είχαν ρίξει μολότοφ σε όχημα χρηματαποστολής, κάτι που επαναλήφθηκε λίγο αργότερα στην Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια περαστική γυναίκα. Συγκεκριμένα, άρπαξαν φωτιά το παντελόνι και τα μαλλιά της.

Το μεσημέρι διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στη διασταύρωση της Αιόλου με την Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), στα Χαυτεία, χρησιμοποιώντας βομβίδες κρότου - λάμψης. Ακολούθησαν συμπλοκές και προσαγωγές. Επίσης, ομάδα ατόμων πέταξε μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Εγινε χρήση χημικών. Σημειώνεται ότι διμοιρίες των ΜΑΤ έδιωξαν κακήν κακώς τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στα Εξάρχεια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος.

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στο Χαλάνδρι, περιοχή όπου ζούσε ο 15χρονος, όπου σημειώθηκαν επεισόδια με την Αστυνομία.

Το απόγευμα έκαναν συγκέντρωση στα Προπύλαια η Νεολαία του ΣΥΝ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Αντιεξουσιαστική Κίνηση. Αστυνομικές δυνάμεις και ομάδα της δύναμης «Δέλτα» πραγματοποίησαν επέμβαση στα Προπύλαια με χημικά και βομβίδες κρότου - λάμψης. Εγινε πορεία στην πλ. Συντάγματος.

Το βράδυ σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στα Εξάρχεια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομικούς που έστησαν το γνωστό σκηνικό, το οποίο αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της συγκυβέρνησης για ένταση της καταστολής.

Συνολικά έγιναν 6 συλλήψεις και 56 προσαγωγές.

Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν το πρωί μικρής έκτασης επεισόδια. Οι αστυνομικοί έριξαν βομβίδες κρότου - λάμψης και τους απώθησαν, ενώ έγιναν και προσαγωγές. Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 9 ατόμων, από τα οποία τελικά συνέλαβε τα 5. Το βράδυ υπήρξε ένταση και σημειώθηκαν επεισόδια στο κέντρο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ