Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Απολύσεις σε «ΠΑΜΗ» και «ΤΟΤΤΗ»

Συνεχίζουν τις απολύσεις οι επιχειρήσεις τροφίμων - ποτών «ΠΑΜΗ» και «ΤΟΤΤΗΣ» που λειτουργούν στη βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας. Η επιχείρηση «ΤΟΤΤΗΣ» απέλυσε 6 εργαζόμενους και η επιχείρηση «ΠΑΜΗ» απέλυσε 1 εργαζόμενο. Και οι δύο επιχειρήσεις, επί μήνες ακολουθούσαν την πρακτική της συστηματικής καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων, της τρομοκράτησης των πιο πρωτοπόρων εργατών, της μείωσης του χρόνου εργασίας και των μισθών με την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας.

Η Γραμματεία Φλώρινας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοτική επίθεση που όπως σημειώνει, γίνεται με τις πλάτες της κυβέρνησης και του εργοδοτικού συνδικαλισμού που εκφράζεται από το ΕΚ Φλώρινας.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη. Αν η εργοδοσία μπορέσει να πετύχει αυτές τις απολύσεις σύντομα θα επανέλθει ακόμα πιο αποθρασυμένη για να απολύσει ακόμα περισσότερους, να απαιτήσει ακόμα περισσότερες θυσίες από τη μεριά των εργατών». Καλεί τους εργαζόμενους, συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ