Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «... Αυτό που δεν λείπει σήμερα από τους εργαζομένους - καταναλωτές δεν είναι οι περισσότερες ώρες ανοικτά τα μαγαζιά, αλλά ότι ο μισθός του είναι άθλιος μετά τις μειώσεις μισθών, τις ατομικές συμβάσεις, και δεν φθάνει ούτε για να καλύψει της βασικές του ανάγκες.

Θέλουν εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους δούλους των πολυεθνικών, για αυτό θέλουν να "ξαναζωντανέψουν τα κέντρα των πόλεων", να τα παραδώσουν δηλαδή σε μεγάλες μονοπωλιακές μονάδες με εργαζομένους χωρίς ωράρια, Συλλογικές Συμβάσεις και αυτοαπασχολούμενους χωρίς μαγαζιά.

Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν ισχυρίζεται ότι θέλουν να ανοίξουν τα μαγαζιά ορισμένες Κυριακές αυτό είναι το "τυρί στη φάκα".

Βασικός της στόχος είναι να καταργήσουν την αργία της Κυριακής, λύνοντας, για άλλη μια φορά, τα χέρια της εργοδοσίας όχι για δύο ή έξι Κυριακές, αλλά για όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Επιδιώκουν μαζί με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τώρα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγαλοκαταστηματαρχών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Θέλουν να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, σαρώνουν στην κυριολεξία τα δικαιώματα ιδιαίτερα στη νεολαία και τις γυναίκες.

Εχουν μεγάλες ευθύνες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, γιατί αποτέλεσμα των δικών τους πολιτικών επιλογών και νόμων που ψήφιζαν είναι τα σημερινά ωράρια.

Εχει μεγάλες ευθύνες ο ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί με τα απελευθερωμένα ωράρια και την απελευθερωμένη εργασιακή σχέση.

Στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους μαζί με την εργοδοσία στην απόφαση που απελευθερώνει το ωράριο από το 1997.

Οι ταξικές δυνάμεις θα αντιπαλέψουν κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής, όπως μεθοδεύει το εμπορικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους εκφραστές...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ