Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Οχι» στη συρρίκνωση της ΕΡΤ

Την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις της ΕΤ-1 στην Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, εξέφρασαν χτες κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Παράλληλα, απαίτησαν να δοθεί αμέσως λύση με τους συμβασιούχους καθώς και να προχωρήσει η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Χτες, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί της ΕΡΤ, στο πλαίσιο 5ωρης στάσης εργασίας (10.00 - 15.00) που κήρυξαν τα ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΕΠΤΥΜ, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις στην Κατεχάκη. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ανακοίνωσαν ότι από την ερχόμενη Τρίτη θα προχωρήσουν σε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το μεγαλύτερο τμήμα των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου, παραχωρούνται για χρονικό διάστημα 24 ετών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών του. Εκεί λειτουργούν δύο τηλεοπτικά στούντιο (Α και Β), το μοναδικό κτίριο κινηματογραφίας, το master control και το συνεργείο οχημάτων, ενώ εξυπηρετούν την παραγωγή δεκάδων τηλεοπτικών εκπομπών. Η εκχώρηση των εγκαταστάσεων θα έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή τηλεοπτικών παραγωγών, οι οποίες προφανώς θα ανατεθούν σε εξωτερικές ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν, επίσης, για τις επικείμενες απολύσεις των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, που οι συμβάσεις τους λήγουν τον επόμενο μήνα. Πρόκειται για περίπου 300 συμβασιούχους όλων των ειδικοτήτων (οι 62 είναι δημοσιογράφοι). Στο μεταξύ, πρόθεση της διοίκησης και της κυβέρνησης είναι για τους δημοσιογράφους που δεν μπορεί να ανανεωθεί η σύμβασή τους, να συνεχίσουν να εργάζονται στην ΕΡΤ αλλά με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Παράλληλα, ζητούν να ξεκινήσει ο «διάλογος» της διοίκησης της ΕΡΤ με τις Ενώσεις προκειμένου να υπογραφεί ΣΣΕ, με δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι έχουν ήδη υποστεί μειώσεις στους μισθούς κατά 35%. Επίσης, ζήτησαν την αύξηση των προϋπολογισμών παραγωγής ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος (ΕΡΤ3, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΕΤ1, ΝΕΤ, ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ