Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Το νησί των θησαυρών» θεατρικά

Το κλασικό, πολυδιαβασμένο από τα παιδιά όλου του κόσμου, μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον «Το νησί των θησαυρών», θεατροποιημένο θα παιχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών του για παιδιά. Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 16, 23 και 30/12, στις 11.30 π.μ., καθώς και στις 22, 26, 27, 28, 29/12, στις 3 μ.μ.

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση, με ιστιοφόρα, πειρατές, παπαγάλους, σεντούκια με χρυσά νομίσματα, με πειρατική σημαία να κυματίζει στα σύδεντρα ενός τροπικού νησιού και το τραγούδι «γιο-χο-χο,γιο-χο-χο και μια μποτίλια ρούμι». Με υλικό το αξεπέραστο αυτό κλασικό αριστούργημα, πολλά αυθεντικά πειρατικά τραγούδια, αλλά και έντεχνη μουσική από τον 18 αιώνα, ο σκηνοθέτης Θωμάς Μοσχόπουλος, έστησε ένα περιπετειώδες θέαμα. Τα παιδιά θα δουν ένα αστείο και συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού, καπηλειά λιμανιών και πύργους, ιστιοφόρα, νησιά με φοινικόδεντρα, ναυαγούς και εγκαταλελειμμένα φρούρια κουρσάρων. «Οδηγοί» στο κυνήγι 10 ταλαντούχοι ηθοποιοί που παίζουν μουσικά όργανα και τραγουδούν. Μια μουσικο-θεατρική μπάντα παραμυθάδων που θα αφηγηθούν την ιστορία του Τζιμ και του Λονγκ Τζον Σίλβερ.

Τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφουν ο σκηνοθέτης και η Αννα Μιχελή. Σκηνικά: Λίλη Πεζανού. Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέσγουελ. Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος. Κινησιολογία: Αμάλια Μπένετ. Ενορχήστρωση - μουσική διδασκαλία των ηθοποιών: Κορνήλιος Σελαμσής. Παίζουν: Αργύρης Ξάφης, Θάνος Τοκάκης, Σωκράτης Πατσίκας, Αννα Καλαϊτζίδου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιάννης Κλίνης, Θοδωρής Πετρόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Κοιλάκος και Σταύρος Σβίγκος.

Ειδικές κρατήσεις εισιτηρίων για σχολεία. Πληροφορίες στα τηλ.: 210-8668.572 & 210-8658.902, 210.86.65.144


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ