Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Περιβαλλοντικές οργανώσεις της Γερμανίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι τα ποτάμια, οι λίμνες και ο υδροφόρος ορίζοντας που είναι ήδη επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα και φυτοφάρμακα, μολύνονται και από φαρμακευτικά κατάλοιπα που καταλήγουν καθημερινά στο περιβάλλον.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Στο Ιράν έφτασε, χτες το απόγευμα, επταμελής αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, με επικεφαλής τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της, Χέρμαν Νακάερτς. Στόχος, όπως δήλωσε ο Νακάερτς, είναι «να επιτευχθεί μια οριστική συμφωνία» μεταξύ των δύο πλευρών για τα βήματα εκείνα που θα διαλύσουν τις όποιες αμφιβολίες υπάρχουν για το χαρακτήρα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Για κατοχή παρανόμως υλικού που σχετίζεται με την ανάκριση σε βάρος του για συμμετοχή σε ένα οικονομικό σκάνδαλο κατηγορείται ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ταυτόχρονα απαλλάχθηκε, λόγω έλλειψης στοιχείων, από τις κατηγορίες του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος» και της δωροδοκίας. Το πιθανότερο είναι η απαγγελία της κατηγορίας να μην τον εμποδίσει να είναι υποψήφιος στις εκλογές της 22ης Γενάρη αλλά πιθανώς να του ασκηθούν πιέσεις να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού.

ΡΙΑΝΤ.-- Την έναρξη λειτουργίας μονάδας παραγωγής αλουμινίου ανακοίνωσαν, χτες, οι σαουδαραβικές αρχές. Πρόκειται για μονάδα που κατασκευάστηκε στην περιοχή Ρας αλ Κχάιρ της Ανατολικής Επαρχίας της χώρας από κοινοπραξία της σαουδαραβικής κρατικής μεταλλευτικής εταιρείας «Ma'adem» και του αμερικανικού κολοσσού «Alcoa», με την πρώτη να έχει το 74,9% των μετοχών.

ΚΑΝΤΑΧΑΡ.-- Επίθεση αυτοκτονίας με θύματα δύο άμαχους Αφγανούς σημειώθηκε, χτες, στην Κανταχάρ του νότιου Αφγανιστάν, κοντά σε αμερικανική βάση. Ακόμα 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η πρωτεύουσα της Βρετανίας, Λονδίνο, γίνεται η πρώτη βρετανική πόλη όπου ο λευκός πληθυσμός είναι μειονότητα. Σύμφωνα με τα επίσημα δημογραφικά στοιχεία, μόλις σε μία δεκαετία, 2001-'11, ο πληθυσμός του Λονδίνου αυξήθηκε κατά 3,7 εκατ., εκ των οποίων το 60% είναι μετανάστες. Ως αποτέλεσμα το 45% του πληθυσμού είναι λευκοί όταν το 2001 το ποσοστό αυτό άγγιζε το 60%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ