Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΤΑ
Διεύρυνση του πλαισίου και κοινό μέτωπο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χτες από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής με τη συμμετοχή ΔΣ Σωματείων Εργαζομένων σε Δήμους, προκειμένου να εκτιμήσουν τις εξελίξεις στον κλάδο.

Σημειώθηκε ότι ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις πρέπει να συνδεθεί με την πάλη ενάντια στο σύνολο των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων. Να διευρυνθεί το πλαίσιο αιτημάτων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην υποχρηματοδότηση των δήμων, τη νέα φοροληστρική επιδρομή στα εργατικά και λαϊκά εισοδήματα και άλλα. Στην κατεύθυνση αυτή, απαιτείται κοινή δράση με το σύνολο των εργαζομένων και δημιουργία κοινού μετώπου με τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από αυτήν την πολιτική. Παράλληλα, χρειάζεται ο αγώνας να μαζικοποιηθεί και στην κατεύθυνση αυτή να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. Ακόμα, τονίστηκε ότι η ενότητα του κλάδου - όρος αναγκαίος για την αποτελεσματικότητα της πάλης - περνάει μέσα από το αίτημα για νέο γνήσιο συνέδριο χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.

Από τις τοποθετήσεις που έγιναν, αναδείχτηκε η ανάγκη έντασης της αντιπαράθεσης με τη γραμμή της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ, τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που οδηγούν το κίνημα στον εκφυλισμό. Αποσπούν το ζήτημα των απολύσεων, και μάλιστα σε επίπεδο κλάδου, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική. Οι δυνάμεις τους κάθε άλλο παρά πρωτοστατούν στην προετοιμασία για την επιτυχημένη οργάνωση του αγώνα, ενώ καταφεύγουν σε εκφυλιστικές ενέργειες που συνιστούν ανοιχτή απεργοσπασία (χτύπημα κάρτας, λήψη άδειας ή ρεπό τη μέρα της απεργίας). Κηρύσσουν κινητοποιήσεις χωρίς σε αυτές να είναι πρωταγωνιστές οι εργαζόμενοι, γεγονός που μαρτυρούν και τα πολύ χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στην τελευταία 48ωρη.

Χτες πριν τη σύσκεψη, το Συνδικάτο και επιχειρησιακά σωματεία πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια. Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και μετά στη Βουλή. Σήμερα και αύριο υπάρχει απόφαση για αποχή από κάθε εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ