Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Στο πλευρό των ανέργων της περιοχής

Στο πλευρό των ανέργων της περιοχής βρίσκεται διαρκώς και με κάθε τρόπο η Επιτροπή Ανέργων Κορυδαλλού. Τώρα μάλιστα που πλησιάζουν οι γιορτές προχωράει και σε νέες εκδηλώσεις ταξικής αλληλεγγύης για τους ίδιους τους άνεργους αλλά και τα παιδιά τους.

Η δράση της Επιτροπής ανέργων έχει βρει πλέον ανταπόκριση σε όλη την περιοχή, με αποτέλεσμα οι μαγαζάτορες να προσφέρουν κάθε λογής βοήθεια στην Επιτροπή και κατ' επέκταση στους άνεργους. Αντιθέτως, οι πολυεθνικές στις οποίες απευθύνθηκαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής, δεν έδειξαν καμία ανταπόκριση και δεν έδωσαν καμία βοήθεια. Χαρακτηριστικό είναι όμως το περιστατικό σε υποκατάστημα συγκεκριμένης πολυεθνικής στην περιοχή, στο οποίο η εργοδοσία αρνήθηκε έστω και τη συμβολική προσφορά στους άνεργους, αλλά οι εργαζόμενες στο υποκατάστημα, με δικά τους χρήματα, από το υστέρημά τους, αγόρασαν τρόφιμα και τα παρέδωσαν στην επιτροπή. Ενα περιστατικό που αποδεικνύει πως και οι εργαζόμενοι, σε μεγάλο βαθμό, έχουν αντιληφθεί την ανάγκη και τη σημασία της ταξικής αλληλεγγύης και της κοινής δράσης για την αντιμετώπιση της σημερινής λαίλαπας και της επίθεσης που δέχονται.

Την ερχόμενη Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, από τις 10 π.μ.-1το μεσημέρι και τις 5 - 7μ.μ. η Επιτροπή Ανέργων θα μοιράσει τρόφιμα και ρούχα στους άνεργους, στα γραφεία της, Κρέσδνας 12, στον Κορυδαλλό. Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., στα γραφεία της, οργανώνει γιορτή για τα παιδιά των ανέργων με ταχυδακτυλουργό, μουσική, γλυκά και πολλά δώρα. Επίσης, μέσα στις γιορτές τα παιδιά θα πάνε δωρεάν σε παιδική θεατρική παράσταση ενώ δωρεάν θεατρική παράσταση προγραμματίζεται και για τους άνεργους της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ