Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Για το σχέδιο «Αθηνά»

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ

«Οχι» στο σχέδιο «Αθηνά» (συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ) λέει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και με ανακοίνωση της Εκτελεστικής του Γραμματείας τονίζει:

«Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με το σχέδιο "Αθηνά" προχωρά άμεσα στο κλείσιμο και τη συγχώνευση 10άδων τμημάτων ακόμα και σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα. Τα όσα λέγονται "για νέο χωροταξικό σχεδιασμό" που θα βάλει τάξη στην πληθώρα των τμημάτων χωρίς ζήτηση, είναι φούμαρα. Οι ίδιοι που έσπειραν παντού σχολές και τμήματα με χρήματα και κατεύθυνση της ΕΕ, πολλές φορές χωρίς επιστημονικό αντικείμενο, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές και προσωπικό, είναι οι ίδιοι που ετοιμάζονται να πετάξουν χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους στο δρόμο»!

Το ΜΑΣ τονίζει ότι επιδιώκεται με το σχέδιο «Αθηνά» να προσαρμοστούν καλύτερα οι σχολές «στα μέτρα» των εταιρειών και όποιες σχολές δεν τα βγάζουν πέρα στην "πιάτσα" της αγοράς να κλείνουν, να συγχωνεύονται, ν' αλλάζουν όνομα κ.τ.λ.

Το ΜΑΣ διεκδικεί:

  • «Κανένας φοιτητής και σπουδαστής να μην πεταχτεί εκτός σπουδών - να ολοκληρώσει τις σπουδές του απερίσπαστος στο τμήμα που εντάχθηκε - να μην υποχρεωθεί να μετακινηθεί σε άλλη πόλη για να τελειώσει τις σπουδές.
  • Καμιά απόλυση προσωπικού.
  • Προσλήψεις καθηγητών με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
  • Τώρα επαρκής χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών. Επιστροφή των αποθεματικών που "κουρεύτηκαν". Οχι στο ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων!
  • Ούτε ευρώ για σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα! Για τους σπουδαστές, που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο, να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
  • Κατάργηση του νόμου - πλαίσιο, καμιά εφαρμογή του.
  • Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Εξω οι επιχειρήσεις και οι manager.
  • Καμιά αναγνώριση κολεγίων και ιδιωτικών μαγαζιών της Παιδείας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ