Παρασκευή 23 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αυλαία εκθέσεων
Εργο της Μ. Σταματοπούλου
Εργο της Μ. Σταματοπούλου
  • «Εσωτερικοί τόποι» ονομάζεται η έκθεση έργων ζωγραφικής του Δ. Κολτσίδα, που φιλοξενείται στο «Κέντρο Τέχνης Πανταζίδης» (Στασινού 8, Στάδιο). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Μάρτη.
  • Στην αίθουσα «Σκουφά» (Σκουφά 4), παρουσιάζεται έκθεση έργων της Λέας Ρουσοπούλου. Εκτίθενται έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων από τη σειρά «Κύκλοι και παραλληλόγραμμα» που συνδυάζουν το γυαλί με το μέταλλο.
  • Εως τις 30 Μάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης), του δήμου Αθηναίων φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής της Μαίρης Σταματοπούλου.
  • Φωτογραφίες της Ναταλίας Δουκουμετζίδη με τίτλο «Τερψιχόρη» παρουσιάζονται έως τις 31/3 στο μεσαίο επίπεδο της αίθουσας τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11). Στο κάτω επίπεδο παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής της Ελένης Παυλοπούλου.
  • Στην γκαλερί «Αργώ» (Μέρλιν 8), φιλοξενείται έκθεση έργων ζωγραφικής του Ζήκου Δέδου. Οπως σημειώνει στον κατάλογο ο αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας του Νεοελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Απόστολος Γ. Παπαϊωάννου, «στους πίνακες του Ζήκου Δέδου εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς την "τέταρτη διάσταση", την έννοια δηλαδή του χρόνου των καθημερινών πραγματικοτήτων. Με τη ζωγραφική του δεν κάνει απλώς μια αναγραφή φυσικών σκηνών, ούτε επιδιώκει μεταφορές τοπίων. Αξιώνει αντίθετα διάλογο... Είναι αναπόφευκτα επηρεασμένος από το μεταβατικό χαρακτήρα της εποχής μας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ