Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Καταγγέλλουν αντεργατικές μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής Χαϊδαρίου (στηρίζεται στη ΝΔ) να προχωρήσει σε λειτουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στο Πνευματικό Κέντρο, στο Κολυμβητήριο και στους παιδικούς σταθμούς με προοπτική να τις επεκτείνει σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ. Οι προθέσεις της δημοτικής αρχής έχουν βρει τη σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων στο δήμο με αποτέλεσμα να επιδιώκει με κάθε τρόπο να καταφέρει να λάβει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για λειτουργία Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στις δημοτικές υπηρεσίες.

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση - καταγγελία οι παραπάνω ενέργειες:

-- Καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ μετατρέποντάς τους σε εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών, συντρίβοντας μισθούς και ασφάλιση.

-- Οξύνουν την ανταποδοτικότητα σε περίοδο που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα τσακίζονται από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

-- Ανοίγουν το δρόμο για τη παράδοση των υπηρεσιών των δήμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

«Η πολιτική αυτή, σημειώνουν, είναι τμήμα της συνολικότερης πολιτικής της άρχουσας τάξης και των πολιτικών της εκφραστών που στόχο έχει να φορτώσει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού. Τα μέτρα αυτά προσπαθούν να τα περάσουν με εκβιασμό (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις ή κλείνουμε) όπως πέρασαν τόσα άλλα (π.χ. τροφεία στους παιδικούς σταθμούς). Ηταν στο πρόγραμμα από τις δυνάμεις που στήριξαν την προώθηση του Καποδίστρια και του Καλλικράτη (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) και μπαίνουν σε εφαρμογή πιο γρήγορα με πρόσχημα τη κρίση».

Καταλήγοντας, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ καλούν τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, να αντιταχθούν στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) και να μη παρασύρονται από τα κροκοδείλια δάκρυα δυνάμεων που υποστήριζαν τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των Δήμων (ΣΥΡΙΖΑ) και συνέβαλαν στη σημερινή τους κατάντια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ