Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ
Αναστολή των κινητοποιήσεων αλλά σε... ετοιμότητα
  • Πλήρης ταύτιση απόψεων των παρατάξεων της ΕΕ
  • Ρεσιτάλ υποκρισίας από τις «Αγωνιστικές Κινήσεις»

Την αναστολή των κινητοποιήσεων του κλάδου αποφάσισε χτες ομόφωνα η ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως ο κλάδος πρέπει να βρίσκεται σε «αγωνιστική» ετοιμότητα... Χαρακτηριστικό της χτεσινής συνεδρίασης της ΕΕ και της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν μετά, είναι ότι οι επικεφαλής και των τεσσάρων παρατάξεων - ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ), «Αγωνιστικές Κινήσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) - εκτίμησαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τις κινητοποιήσεις που έγιναν μέχρι τώρα και υπήρξε πλήρης ταύτιση θέσεων για το τι θα γίνει μετά. Ολοι ισχυρίστηκαν ότι οι κινητοποιήσεις είχαν θετικό πρόσημο και ότι θα ξεκινήσει ένας «νέος γύρος». Κανένας όμως δεν αιτιολόγησε τον ισχυρισμό του, κανένας δεν αναφέρθηκε στις αιτίες των προβλημάτων και στο πλαίσιο πάλης. Απέφυγαν συστηματικά να μιλήσουν για το περιεχόμενο του αγώνα. Δεν πήραν θέση για το αν αυτές οι κινητοποιήσεις συνέβαλαν στη συσπείρωση του κλάδου, αν όξυναν το μέτωπο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο ήταν και η διαμαρτυρία του επικεφαλής των «Αγωνιστικών Κινήσεων» στη συνεδρίαση της ΕΕ για το γεγονός ότι η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, πως η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ «σέρνει τον κλάδο σε κινητοποιήσεις, που χαρακτηρίζονται από τυχοδιωκτισμό». Ομως, απέκρυψε την επιχειρηματολογία των ταξικών δυνάμεων, προφανώς από αδυναμία να απαντήσει στο ότι η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ:

  • «Εγκλωβίζει και εξουθενώνει τον κλάδο με ένα μόνο αίτημα»
  • «Αντί να συμμαχήσει με τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από τις εξελίξεις στους ΟΤΑ προχωράει σε κοινό μέτωπο με τους Δημάρχους, με αυτούς δηλαδή που είναι με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την κυβερνητική πολιτική».«
  • Οτι συνδικαλιστικά στελέχη της πρωτοστατούν στην απεργοσπασία και τη συγκάλυψή της. Δεν ανοίγει μέτωπο απέναντι σ' αυτά τα φαινόμενα και παραπλανεί τους εργαζόμενους ότι μπορούν να υπάρξουν "νίκες", μικρές ή μεγάλες, χωρίς θυσίες».

Για αυτά, όχι μόνο δεν έδωσε απάντησε ο επικεφαλής των «Αγωνιστικών Κινήσεων», αλλά είχε και το απίστευτο θράσος να πει το ψέμα ότι οι ταξικές δυνάμεις απείχαν από τον αγώνα! Οταν οι ταξικές δυνάμεις εδώ και τρεις μήνες έχαναν το ένα μεροκάματο μετά το άλλο, αποτελώντας το ζωντανό παράδειγμα αγωνιστών ταγμένων αταλάντευτα στην υπόθεση της πάλης για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού, οι ηγεσίες των παρατάξεων που συγκροτούν την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ προέτρεπαν ή ανέχονταν συστηματικά κάθε μορφή απεργοσπασίας (από την ατόφια απεργοσπασία μέχρι το χτύπημα κάρτας, τη λήψη άδειας ή ρεπό τη μέρα της απεργίας) αποδυναμώνοντας τον ίδιο τον αγώνα των εργαζομένων, καλλιεργώντας την ενσωμάτωση και την υποταγή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνδικάτο δυνατό, αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο στους ΟΤΑ (2014-11-16 00:00:00.0)
Επιχειρούν να στήσουν το νέο κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό (2013-06-26 00:00:00.0)
Διεύρυνση του πλαισίου και κοινό μέτωπο (2012-12-15 00:00:00.0)
Απεργούν την Παρασκευή (2010-11-17 00:00:00.0)
Δεξί χέρι της εργοδοσίας (2010-04-23 00:00:00.0)
Αναμέτρηση με την απεργοσπασία και τις απειλές (2008-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ