Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΕ
Επιχειρηματικός πόλεμος με σκοπό τα κέρδη...

Το... κυνήγι της γάτας με το ποντίκι στον πόλεμο συμφερόντων που γίνεται με σκοπό την αγοραπωλησία ποδοσφαιρικών ΠΑΕ απ' ό,τι φαίνεται συνεχίζεται για τα καλά... Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που οι επιχειρηματίες προκάλεσαν και έχουν φέρει τις εταιρείες σε ανέχεια δίνουν τη δυνατότητα για ένα ατελείωτο αλισβερίσι μεταξύ διαφορετικών ομάδων (ή και ατόμων) προκειμένου οι μεν να πουλήσουν και οι δε να αγοράσουν. Πάντα βέβαια με γνώμονα το κέρδος των ιδίων (και στις δύο περιπτώσεις) και όχι φυσικά το «καλό της ομάδας», όπως ισχυρίζονται προκειμένου να... χρυσώσουν το χάπι. Το ηθικό... όπλο που προσφέρει η ενασχόληση με μια ποδοσφαιρική ομάδα (ιδιαίτερα εάν αυτή χαρακτηρίζεται μεγάλου βεληνεκούς) για δουλειές που τις πιο πολλές φορές δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο (το οποίο όμως προσφέρει το έδαφος), η εκμετάλλευση της μάζας των φιλάθλων και οπαδών, τα κέρδη από την αντίστοιχη των εγκαταστάσεων που μπορεί να έχει ή να σχεδιάζει να κάνει (βλ. γήπεδο) είναι μερικά από τα δέλεαρ των επιχειρηματιών. Και βέβαια κανείς δε θα πρέπει να ξεχνάει (όπως έχει δείξει το παρελθόν) ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, προσφέροντας σημαντική χείρα βοηθείας όταν χρειάζεται, βρίσκεται και η ίδια η πολιτεία μέσω των αρμόδιων οργάνων της.

ΠΑΟ: Κρυφτούλι με την επιταγή...

Στον Παναθηναϊκό για μια ακόμη φορά φαίνεται να τελειώνει πριν καν αρχίσει η περίπτωση του ενδιαφερόμενου Αραβα πρίγκιπα Φεϊζάλ, που είχε στόχο την αγορά της ΠΑΕ. Η περίφημη επιταγή του πρίγκιπα μονοπώλησε το ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες και έδωσε το έναυσμα για νέες αντεγκλήσεις. Η πλευρά του Παναθηναϊκού αμφισβήτησε την ύπαρξή της την ώρα που το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ και πρώην παίκτης της ομάδας Α. Αντωνιάδης υποστήριξε τη γνησιότητά της. Τη σκυτάλη πήρε η πλευρά του Αραβα που μέσω του εκπροσώπου της Β. Τσάκα έκανε λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια από μέρους των νυν μετόχων και αποκάλυψε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για την υπόθεση. Οι όποιες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες μέρες.

ΑΕΚ: Παραμένει στο σκοτάδι

Τα παιχνίδια συμφερόντων συνεχίζονται και γύρω από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Σχεδόν 5 μήνες μετά την παρουσίαση του ενδιαφέροντος για αγορά της ΠΑΕ από τον επιχειρηματία Δ. Βιντιάδη και αγγλική ομάδα επενδυτών (Κιθ Χάρις) τα πράγματα παραμένουν στο... σκοτάδι, την ώρα που τα περιθώρια για τον σύλλογο στενεύουν μέρα με τη μέρα. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον επιχειρηματία τις επόμενες μέρες να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Α. Δημητρέλο (ίσως και σήμερα να γίνει το ραντεβού), και να κάνει επίσημη ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το μπαλάκι στους ...υποψήφιους (2012-12-21 00:00:00.0)
Επιχειρηματικά παιχνίδια (2012-12-19 00:00:00.0)
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό (2011-05-06 00:00:00.0)
«Λαϊκός αγώνας για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου» (2008-09-28 00:00:00.0)
Επιχειρηματικά παιχνίδια... (2008-08-23 00:00:00.0)
ΑΡΗΣ (2003-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ