Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
60 χιλιάδες τα υιοθετημένα παιδιά στις ΗΠΑ

Στις 26 Δεκέμβρη, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, η Ανω Βουλή της Ρωσίας ενέκρινε ομόφωνα (με 143 ψήφους) τον «Νόμο του Ντίμα Γιάκοβλεφ» που ονομάστηκε έτσι στη μνήμη του δίχρονου αγοριού από τη Ρωσία που έχασε τη ζωή του στις ΗΠΑ, εξαιτίας της αμέλειας του θετού του πατέρα. Το νομοσχέδιο αποτελεί αντίποινα για τη λεγόμενη «λίστα Μαγκνίτσκι» των ΗΠΑ με την οποία επιβάλλονται κυρώσεις σε Ρώσους που κατηγορούνται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο την περασμένη βδομάδα υπερψήφισαν 400 βουλευτές της Κρατικής Δούμας, απαγορεύει στους Αμερικανούς να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία, καθώς επιβάλλει απαγορεύσεις στην έκδοση βίζας και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στους Αμερικανούς που κατηγορούνται ότι παραβιάζουν τα δικαιώματα Ρώσων στο εξωτερικό, θέτει επίσης εκτός νόμου ορισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ. Αναμένεται πως ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Γενάρη του 2013, μετά και την υπογραφή του χτες από τον Πρόεδρο Β. Πούτιν.

Να σημειωθεί πως τα τελευταία 16 χρόνια περισσότερα από 60 χιλιάδες παιδιά από τη Ρωσία έχουν υιοθετηθεί από Αμερικανούς. Υπάρχουν στοιχεία κακοποίησης των υιοθετημένων παιδιών από τους θετούς γονείς, καθώς και στοιχεία για το θάνατο 17 υιοθετημένων παιδιών.

Επίσης, τις τελευταίες μέρες στη Ρωσία δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται πως η διαδικασία υιοθέτησης παιδιών από τη Ρωσία στις ΗΠΑ έχει γίνει αυτά τα χρόνια μια επικερδής «επιχείρηση» για ορισμένους Ρώσους δημόσιους υπαλλήλους, που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την UNICEF, στη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία υπάρχουν 700 χιλιάδες ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ