Παρασκευή 4 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Οι καλλιτέχνες υπέρ του αγώνα των τεχνικών - διοικητικών

Το Σωματείο Τραγουδιστών Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΣΤΕΛΣ) με χτεσινή του ανακοίνωση καταγγέλλει τη διοίκηση του θεάτρου, που προσπαθεί να ποινικοποιήσει τον απεργιακό αγώνα των τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων της ΕΛΣ, σέρνοντάς τους στα δικαστήρια, ζητώντας υπέρογκες αποζημιώσεις, προτείνοντας ακόμα και ποινές φυλάκισης.

Η απεργία των τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο - φτωχολόγιο του εκτρωματικού πολυνομοσχεδίου που θέλουν να επιβάλουν η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα, κατά τη διοίκηση της ΕΛΣ είναι «εσωστρέφεια», «αδιέξοδη και ατελέσφορη στάση», γιατί «το θέατρο έπρεπε παρ' όλα αυτά να λειτουργεί»!!!

Οι τραγουδιστές καταγγέλλουν ότι η διοίκηση του θεάτρου «καλλιεργεί τη διχόνοια μεταξύ εργαζομένων διαφορετικών ειδικοτήτων». Ψευδολογεί ότι «η πλειοψηφία των εργαζομένων επιθυμεί να μην επηρεάζεται η λειτουργία του οργανισμού» και ότι «ένα κλειστό θέατρο μας αφαιρεί την όποια δυνατότητα διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης και δίνει λάθος μηνύματα στο κοινό και την πολιτεία», ενώ αποσιωπά ότι «τα θέατρα τα κλείνουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων μέσω της υποχρηματοδότησης και της μετατροπής τους σε επιχειρήσεις». Κατά τη διοίκηση «οι εργαζόμενοι πρέπει να διαπραγματεύονται και να διεκδικούν μαζί της, αλλά αν δεν το κάνουν είναι "εσωστρεφείς" και γι' αυτή τους τη στάση πρέπει να καταδικαστούν σε φυλάκιση και σε βαριά πρόστιμα».

Το ΣΤΕΛΣ τονίζει ότι «στηρίζει αταλάντευτα τον αγώνα των τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη δημιουργίας ενιαίου σωματείου εργαζομένων στη Λυρική», που θα ενώνει τη φωνή του με τους χιλιάδες που βρίσκονται και θα βρίσκονται στον καθημερινό αγώνα για αξιοπρεπείς μισθούς, ζωή με δικαιώματα και ανατροπή αυτού του βάρβαρου και εκμεταλλευτικού συστήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ