Τρίτη 8 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Αύξηση της ανεργίας

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.--

Αυξήθηκε η ανεργία στην Πολωνία το Δεκέμβρη στο 13,3% σε σύγκριση με το Νοέμβρη που ήταν 12,9% και τον Οκτώβρη που ανήλθε σε 12,5%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας. Ετσι, ο επίσημος αριθμός των ανέργων στο τέλος του Δεκέμβρη έφτανε τα 2,14 εκατομμύρια ανθρώπους, σε μια χώρα που επιχειρείται να εμφανίζεται ως αναπτυσσόμενη και με πετυχημένη οικονομία. Η πραγματικότητα, που επικρατεί στη χώρα, είκοσι χρόνια μετά τις ανατροπές του σοσιαλισμού και την καπιταλιστική παλινόρθωση, είναι διαφορετική για την πλειοψηφία του λαού που βλέπει καθημερινά να αυξάνεται η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση στη χώρα.

Και σε αυτούς δεν υπολογίζονται τα περίπου 2 εκατομμύρια Πολωνοί - στην πλειοψηφία τους νέοι - που εξαναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες και στην Ελλάδα τις προηγούμενες δύο δεκαετίες, για να ξεφύγουν από την ανέχεια.

Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να αυξηθεί παραπέρα, αν υπολογίσει κανείς τις χτεσινές ανακοινώσεις της διοίκησης του πολωνικού αερομεταφορέα «PLL LOT», που επικαλούμενος απώλειες 200 εκατομμυρίων πολωνικών ζλότι το 2012, ανακοίνωσε πως μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2013 θα προχωρήσει στη μείωση του προσωπικού κατά 30%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ