Τρίτη 8 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Συνεχίζονται διαρκώς κλιμακούμενες οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Μάλικι στις σουνιτικές περιοχές του Ιράκ, ενώ η ένταση αυξάνεται επικίνδυνα. Για πολλοστή μέρα, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ραμάντι, αλλά και στην επαρχία Νινεβέχ, με επίκεντρο τη Μοσούλη, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση κλομπ, δακρυγόνων αλλά και πυρών στον αέρα προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν συγκρούσεις κατά τις οποίες τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές.

Την Κυριακή, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην πρωτεύουσα Βαγδάτη, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και το στρατό να εμποδίζουν τους διαδηλωτές να εξέλθουν από τους αρχικούς τόπους συγκέντρωσης για να πραγματοποιήσουν πορείες διαμαρτυρίας. Οι διαδηλωτές κατηγορούν την, αποτελούμενη κυρίως από σιίτες, κυβέρνηση Μάλικι για διακρίσεις σε βάρος τους αναφέροντας ως παραδείγματα την ελλιπέστατη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών στις περιοχές τους, τη μη επαρκή επάνδρωσή τους, την ελλιπή συμμετοχή τους στο δημόσιο τομέα, στο στρατό κ.λπ. Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός από τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ακούγονται πια και συνθήματα κατά του Ιράν, που θεωρείται ότι στηρίζει τον Μάλικι.

Ο πρωθυπουργός, από την άλλη, κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να είναι εξαιρετικά προσεκτικές με τους ειρηνικούς διαδηλωτές και να τους αφήσουν να διαδηλώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ