Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ιδιωτική εταιρεία είχε 67 εκατομμύρια στοιχεία από πολίτες!

Περισσότερα από 67 εκατομμύρια εγγραφές φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και καταχωρήσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, στοιχεία οχημάτων και ιδιοκτητών, αριθμοί τηλεφώνων, φορολογικά στοιχεία, βρέθηκαν προχτές κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ., σε εταιρεία στη Δάφνη.

Τα παραπάνω στοιχεία ήταν καταχωρημένα σε ψηφιακή βάση δεδομένων μέσα σε τρεις servers και φυλάσσονταν με σκοπό τη μετέπειτα πώλησή τους σε κάθε ενδιαφερόμενο, κυρίως όμως σε εισπρακτικές εταιρείες.

Ενα από τα δωμάτια στο κτίριο όπου στεγαζόταν η εταιρεία, είχε μετατραπεί σε «αποθήκη στοιχείων». Από εκεί κατασχέθηκαν τρεις servers, εννέα σκληροί δίσκοι (έξι των 870 GB και τρεις που έφταναν τα 218 GB), ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και εννέα κασέτες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Παράλληλα, συνελήφθη ο 59χρονος Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα, ο 31χρονος Πρόεδρος - Διευθύνων Σύμβουλος και ο 35χρονος υπεύθυνος πληροφορικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του 59χρονου εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για φορολογικές παραβάσεις.

Η έρευνα στα αρχεία συνεχίζεται για να διαπιστωθεί ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που είχαν διαρρεύσει τα στοιχεία τους αλλά και από πού είχε προμηθευτεί η εταιρεία όλα αυτά τα στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ