Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας από το χιονιά

Εικόνα από τη Νέα Φιλαδέλφεια χτες το πρωί

Eurokinissi

Εικόνα από τη Νέα Φιλαδέλφεια χτες το πρωί
Στα λευκά ντύθηκαν χτες πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας της βαρυχειμωνιάς. Χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν ακόμα και σε νότιες και πεδινές περιοχές προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το κρύο με οποιονδήποτε τρόπο. Με δεδομένη αυτή την κατάσταση κι ενώ ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά, το ΚΚΕ με προχτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ τόνιζε: «Μπροστά στην επερχόμενη κακοκαιρία η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των λαϊκών οικογενειών, των αστέγων. Η πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θέρμανσης και των χαρατσιών της ΔΕΗ είναι επείγον ζήτημα για τη θέρμανση των λαϊκών νοικοκυριών».

Χτες, οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν κυκλοφοριακά προβλήματα σε αρκετά σημεία των εθνικών οδών. Στην Εθνική Οδό Αθήνας - Λαμίας στις 8 το πρωί και για περίπου δύο ώρες στο ύψος του Μαρτίνου «δίπλωσε» νταλίκα και χρειάστηκε η παρέμβαση γερανού για την απομάκρυνσή της.

Η συγκοινωνία διεξήχθη κανονικά με χαμηλές ταχύτητες σε αρκετά σημεία. Οι τροχονόμοι σταματούσαν περιοδικά βαριά οχήματα στη δεξιά πλευρά του δρόμου, ώστε να ελευθερώνεται η πρόσβαση από τα ΙΧ. Από τις 2 τα ξημερώματα, εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες περιδιάβαιναν το τμήμα της Εθνικής Οδού Αθήνας - Λαμίας, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Εκχιονιστικά μηχανήματα ήταν διάσπαρτα στο εθνικό οδικό δίκτυο, προκειμένου να διευκολύνουν τους οδηγούς από τα αλλεπάλληλα κύματα χιονόπτωσης. Μικροπροβλήματα στην κίνηση των οχημάτων σημειώνονταν σε αρκετά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, λόγω της χιονόπτωσης, αλλά και των κατολισθήσεων ή του παγετού.

Παγωμένοι άστεγοι στους δρόμους της Αθήνας χτες

Eurokinissi

Παγωμένοι άστεγοι στους δρόμους της Αθήνας χτες
Στο τούνελ του οικισμού Αγίου Γεωργίου, στο δρόμο Αμφισσας - Λιδορικίου, λόγω κατολίσθησης, διενεργήθηκε εκτροπή της κυκλοφορίας. Εκτροπή των οχημάτων λόγω κατολισθήσεων σημειώθηκε και στα ορεινά Κορινθίας, Λακωνίας, Κρήτης, Πρέβεζας, Φλώρινας και Καστοριάς, ενώ εκτροπή των φορτηγών συνέβη στην Παλιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ) Θήβας - Ελευσίνας.

Στην Αττική διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων προς το ξενοδοχείο της Πάρνηθας, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης, στην ΠΕΟ Αθήνας - Θήβας στο 40ό χλμ. (ρεύμα προς Θήβα), στη λεωφ. Διονύσου, στη λεωφ. Φυλής, από μονή Κλειστών μέχρι Δερβενοχώρια και στην Καισαριανή, από την οδό Αναστάσεως προς τον Υμηττό.

Λόγω του χιονιού κλειστά έμειναν τα σχολεία σε Διόνυσο, Πεντέλη και Νέα Πεντέλη, Καπανδρίτι, Κάλαμο, Μαλακάσα, Ερυθρές, Βίλια, Φυλή, Πετρούπολη, Μάνδρα, Ζεφύρι και Λιόσια.

Με δυσχέρεια και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γινόταν η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή Κορινθία, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ειδικότερα, με αλυσίδες διεξαγόταν η κυκλοφορία από το 22ο χλμ. του δρόμου Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, Τρικάλων - Καρυάς, Δερβενίου - Γκούρας, Κιάτου - Γκούρας και Σουλίου - Κρυονερίου - Γονούσας. Επιπλέον, λόγω χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Καστράκι - Μποζίκα - Τιτάνη Κορινθίας.

Στα λευκά ντύθηκε το οροπέδιο Λασιθίου, όπου το ύψος του χιονιού έφτασε τα 15 εκατοστά και η θερμοκρασία στους μείον 4 βαθμούς. Στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των Χανίων εστιάζονταν τα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτούνταν από τους οδηγούς που κινούνταν στο οδικό δίκτυο προς Ομαλό, Σφακιά, Ασφένδου και Πέτρα Σελί, όπου υπήρχε παγετός και ήταν απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Στην ορεινή περιοχή μεταξύ Καλλικράτη και Ασή Γωνιά αποκλείστηκαν τέσσερις κτηνοτρόφοι.

Συνθήκες ολικού παγετού επικράτησαν στη Δυτική Μακεδονία. Χτες το πρωί το θερμόμετρο έδειξε μείον 6 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και μείον 5 στην Κοζάνη. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Φλώρινα, Γρεβενά και Αμύνταιο ξεκίνησαν με καθυστέρηση τα μαθήματα.

Tσουχτερό κρύο επικράτησε και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί, το θερμόμετρο έπεσε στο 0, ενώ αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Πολύγυρο (-5), Κιλκίς (-4), Σέρρες (-2) και Βέροια (-2). «Βουτιά» στους -10 βαθμούς έκανε το θερμόμετρο στο Νευροκόπι, ενώ τσουχτερό κρύο επικράτησε και στη Θράκη, όπου το θερμόμετρο το πρωί έδειξε -4 βαθμούς σε Αλεξανδρούπολη και Σουφλί. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξαγόταν, λόγω του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ