Πέμπτη 10 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Κρίσιμη η ενίσχυση της ενότητας και της οργάνωσης

Οι επιχειρηματίες φαρμάκου - καλλυντικού ετοιμάζουν σφοδρή επίθεση και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις τους απλώνουν το χέρι

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο θα διεξαχθεί το συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) στις 26-27 Γενάρη. Οι επιχειρηματίες σε φάρμακο - καλλυντικό, πέρα από τις απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασία, τη διαθεσιμότητα και την απληρωσιά, ετοιμάζουν νέα επίθεση με στόχο τις συλλογικές κατακτήσεις.

Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων προμηνύει πως η επίθεση των επιχειρηματιών του φαρμάκου θα είναι σφοδρή: Η εδώ και 20 χρόνια διασπαστική Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών, κι ενώ η ΟΕΦΣΕΕ την καλούσε να ενσωματωθούν και τα δικαιώματα των Ιατρικών Επισκεπτών στην κλαδική ΣΣΕ, εμφανίζεται σήμερα να ζητά «ενότητα» και συντονισμένες προσπάθειες για υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους σε φάρμακο - καλλυντικό. Το πλαίσιο που θέτει για διαπραγμάτευση η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση) δεν περιλαμβάνει κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως το ωράριο (5νθήμερο - 40ωρο από Δευτέρα ως Παρασκευή), τα μισθολογικά κλιμάκια κ.ά. Που σημαίνει ότι θέλουν να καταργήσουν με ΣΣΕ ό,τι οι εργοδότες δεν μπορούν να καταργήσουν μονομερώς με τις ατομικές συμβάσεις (θεσμικούς όρους της ΣΣΕ)! Ταυτόχρονα, οι εν λόγω συνδικαλιστικές δυνάμεις υποστηρίζουν πως το ΤΕΑΥΦΕ πρέπει να γίνει επαγγελματικό ταμείο (ΝΠΙΔ), χωρίς καμιά κρατική εγγύηση, κάτι που θα οδηγήσει σε νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ.

«Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα και η οργάνωση όλων των συναδέλφων, η ταξική συσπείρωση, ο αγώνας για να παρεμποδιστεί η εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων και η συντονισμένη ενιαία αντιμετώπιση των σχεδίων της εργοδοσίας και των δυνάμεων που τη στηρίζουν», σημειώνει η ΟΕΦΣΕΕ και καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν την υπογραφή ΣΣΕ που να κατοχυρώνει τους όρους της ΣΣΕ του 2009 για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και να υπερασπιστούν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, τις παροχές και τις συντάξεις του επικουρικού τους Ταμείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ