Πέμπτη 10 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
Τελική ευθεία για την ιδιωτικοποίηση

Για την ερχόμενη βδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις της συγκυβέρνησης και των λεγόμενων «εποπτικών αρχών» (Τράπεζα της Ελλάδας, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) για τη διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, προκειμένου, στη συνέχεια, να εκχωρήσουν το κερδοφόρο κομμάτι στους ενδιαφερόμενους τραπεζικούς ομίλους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενδεχομένως και σήμερα Πέμπτη να κατατεθούν οι τελικές «δεσμευτικές προσφορές» των τραπεζών που ενδιαφέρονται για την εξαγορά του ΤΤ, μετά την απόρριψη του αιτήματος των τραπεζών Εθνική και Γιούρομπανκ να δοθεί παράταση στη διαδικασία. Αποφασιστικό ρόλο για την τύχη του ΤΤ θα έχει η Κομισιόν, με βάση την εισήγηση της κοιναγορίτικης «Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Κατ' αρχήν ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τις υπό συγχώνευση Εθνική και Γιούρομπανκ (που κατέθεσαν ξεχωριστές προτάσεις), την Αλφα (που φέρεται να αποκτά το προβάδισμα) και την Τράπεζα Αττικής. Στους χαμένους της υπόθεσης, ανεξάρτητα ποια θα είναι η τελική επιλογή, θα είναι και οι μικρομέτοχοι του ΤΤ. Είναι απόλυτα φανερό ότι οι επιχειρηματικές συμπράξεις, οι αλληλοεπικαλύψεις των δικτύων και οι άλλες επιχειρηματικές συνέργειες, θα επιφέρουν τη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων στο ΤΤ, όσο και συνολικά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ