Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Μεθοδευμένη κοροϊδία

Καμία ουσιαστική απάντηση στα αιτήματα επιβίωσης των αγροτοκτηνοτρόφων της Λέσβου δεν έδωσε ο υφυπουργός Γεωργίας Βαγ. Αργύρης. Ο υφυπουργός πήγε στη Λέσβο από την περασμένη Πέμπτη και έμεινε εκεί μέχρι την Κυριακή και το μόνο που έκανε ήταν να επιχειρήσει, με τα γνωστά εκσυγχρονιστικά επικοινωνιακά τερτίπια, να δημιουργήσει εντυπώσεις. Δηλαδή να ασκήσει πολιτική κοροϊδίας με τη συνεργασία των τοπικών κυβερνητικών εκφραστών.

Ο υφυπουργός Γεωργίας, για να αποφύγει τα δύσκολα, μεθόδευσε στην πράξη την ακύρωση του ραντεβού με τη Συντονιστική Επιτροπή για επιβίωση της Λέσβου, το οποίο είχε κλειστεί από τις 7 Μάρτη για το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Ο υφυπουργός την Παρασκευή το πρωί απαίτησε να δει τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής μαζί με άλλους προσκεκλημένους «παρατρεχάμενους» της κυβερνητικής πολιτικής. Ο λόγος ήταν προφανής...

Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν ως απαράδεκτο τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για την επιβίωση της Λέσβου και αποχώρησαν από μια υποτιθέμενη συνάντηση, που στην ουσία είχε προγραμματιστεί να είναι μια ευρεία ψευτο-σύσκεψη. Οι αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το υπουργείο Αιγαίου, διαπίστωσαν ότι ο υφυπουργός δεν ήρθε στο νησί για να ακούσει τα προβλήματά τους και να δώσει λύσεις. Και όπως τόνισε στην ενημέρωση που έκανε έξω από το υπουργείο Αιγαίου ο Στ. Σκοπελίτης πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών: «Η συγκεκριμένη συμπεριφορά του υφυπουργού είναι η έκφραση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης». Αμέσως μετά η Επιτροπή με όλους τους συγκεντρωμένους αγρότες κατευθύνθηκαν στην αίθουσα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή για την επιβίωση της Λέσβου καταγγέλλει τον υφυπουργό Γεωργίας τονίζοντας ότι ουσιαστικά αρνήθηκε να συζητήσει το μεγάλο ζήτημα του λαδιού και τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού. «Ηρθε στη Λέσβο -σημειώνεται στην ανακοίνωση- χωρίς διάθεση για διάλογο και για να δώσει λύσεις. Γι' αυτό αποχωρήσαμε από μια "σικέ" συνάντηση μαζί του, αρνηθήκαμε να γίνουμε συμμέτοχοι στην αδιαφορία για τα προβλήματα και τον εμπαιγμό των αγροτών μας. Δεν έχουμε άλλο δρόμο. Συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ