Σάββατο 12 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Εν αναμονή της κατάθεσης Διώτη

Την Πέμπτη η συζήτηση για προανακριτική της Βουλής

Στις αρχές της εβδομάδας συνεχίζεται το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς στους οικονομικούς εισαγγελείς Γ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη θα προσέλθουν για συμπληρωματικές καταθέσεις οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης και Γ. Καπελέρης. Η κατάθεση Διώτη, που καλείται με την ιδιότητα του υπόπτου, αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς φέρεται να έχει αντιγράψει το στικ με τη λίστα Λαγκάρντ, παρά τις διαβεβαιώσεις του για το αντίθετο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και τις συμπληρωματικές καταθέσεις των δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, οι οικονομικοί εισαγγελείς επιθυμούν να διαβιβάσουν στη Βουλή τα στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ, πριν από τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, την ερχόμενη Πέμπτη. Να κλείσουν δηλαδή την έρευνα χωρίς την εμπλοκή της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς δε θεωρούν απαραίτητη τη συμμετοχή της σ' αυτό το στάδιο της έρευνας.

Προχτές, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελή, ο ταξίαρχος Δ. Γεωργατζής, επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας, υποστήριξε ότι η ημερομηνία μετεγγραφής μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε ώρα από αυτόν που έχει στην κατοχή του το αρχείο, επομένως και τη λίστα. Τέλος, στον Αρειο Πάγο πήγε προχτές και ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού «HOT DOC», Κ. Βαξεβάνης, ο οποίος έγραψε στο περιοδικό του ότι διαθέτει αντίγραφο της λίστας που δημιουργήθηκε στις 4 και 5 Αυγούστου 2010, διάστημα κατά το οποίο δεν το είχε παραλάβει ακόμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με δήλωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ