Τρίτη 15 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ TOY ΚΚΕ
Ενημερωτικό δελτίο στις γλώσσες των προσφύγων

Γραμμένο σε αγγλικά, ρωσικά, αλβανικά, αραβικά, πακιστανικά (ουρντού) και αφγανικά (παστού) και με τίτλο «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!» κυκλοφόρησε Ενημερωτικό Δελτίο της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ για μετανάστες, πρόσφυγες. Στην εισαγωγή του Ενημερωτικού Δελτίου αναφέρεται:

«Σύντροφε μετανάστη,

Για τη φτώχεια, τον πόλεμο, την προσφυγιά, τη μετανάστευση, την ανεργία φταίνε τα αφεντικά, οι καπιταλιστές! Οχι οι εργάτες. Από το μόχθο των εργατών ζούνε όλοι αυτοί. Τώρα που το σύστημά τους έχει κρίση θέλουν να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας. Κάθε φορά που Ελληνας εργάτης, Ελληνας φτωχός κυνηγά μετανάστη και μετανάστης βρίζει Ελληνα, τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση!

Τρώνε, πίνουν και γλεντάνε μέσα σε απίστευτα πλούτη που βγήκαν από το δικό μας ιδρώτα. Εμείς που δουλεύουμε στα βάσανα και τα παράσιτα στη χλιδή!

Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι! Αυτό είναι το σύνθημα του ΚΚΕ.

Σύντροφε μετανάστη,

Οργανώσου στα συνδικάτα, πάλεψε μαζί με τους κομμουνιστές για τα δικαιώματά σου, για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Αγωνίσου με το ΚΚΕ για την ανατροπή του καπιταλισμού στην Ελλάδα και τη δική σου πατρίδα, για να φτιάξουμε τη σοσιαλιστική κοινωνία, όπου δε θα υπάρχουν άνεργοι και κυνηγημένοι άνθρωποι, φτώχεια και πόλεμος.

Σύντροφε μετανάστη,

Απομόνωσε τους δουλέμπορους, τους εμπόρους ναρκωτικών, τους κλέφτες, τους μπράβους που βρίσκονται ανάμεσα στους μετανάστες. Μη φοβάσαι τους φασίστες! Είναι δειλοί! Οι ενωμένοι εργάτες είναι πιο δυνατοί! Οργανώσου στα συνδικάτα, κατάγγειλε στα συνδικάτα και στο ΚΚΕ τις ρατσιστικές επιθέσεις, την αστυνομική βία!

Το ΚΚΕ έκανε πολλές παρεμβάσεις για τους μετανάστες στην ελληνική Βουλή.

Διάβασε, μάθε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ