Τρίτη 15 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΥΛΗ
Ερώτηση του ΚΚΕ για προσλήψεις πυροσβεστών

Eurokinissi

Το θέμα του «παγώματος» της εξέλιξης του διαγωνισμού πρόσληψης 725 δόκιμων πυροσβεστών, επισημαίνει με σχετική Ερώτησή του το ΚΚΕ που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια. Η Ερώτηση αναφέρει:

«Η κυβέρνηση συνειδητά δημιούργησε, τις τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα. Σύμφωνα δε με τους σχεδιασμούς και τις εξαγγελίες θα προχωρήσει και σε άλλες, μεταφέροντας μάλιστα αρμοδιότητες πυρόσβεσης στην Τοπική Διοίκηση και τους εθελοντές.

Οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. Το συρρικνωμένο προσωπικό, με τρεις μάλιστα μορφές εργασιακών σχέσεων, μόνιμοι - πενταετούς - εποχικοί και με ανεπαρκή και απαξιωμένη υλικοτεχνική υποδομή, προσπαθεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες προστασίας της ζωής και της περιουσίας των εργαζομένων.

Σε σχετική μας ερώτηση 1271/04-09-2012 για την πορεία εξέλιξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη (725) επτακοσίων είκοσι πέντε Δόκιμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων η κυβέρνηση απάντησε "ότι στην παρούσα φάση έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη από την παρ. 4 του άρθρου 4 της Υπουργικής Απόφασης 57659 οικ. Φ.300.2/13.12.2011 διαδικασία της υποβολής και εξέτασης από το Α.Σ.Ε.Π. ενστάσεων των διαγωνιζομένων".

Ωστόσο μέχρι σήμερα αν και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα πέραν του πεντάμηνου, δεν έχει παρθεί καμιά πρωτοβουλία για την πρόσληψη των 725 Δόκιμων Πυροσβεστών.

Ερωτάται ο υπουργός, πότε η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει όσο γίνεται πιο σύντομα τις διαδικασίες για την πρόσληψη των δόκιμων πυροσβεστών έτσι ώστε να είναι επιχειρησιακά έτοιμοι και να μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς στις αυξημένες απαιτήσεις της θερινής περιόδου»;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ολοκληρωθεί διαγωνισμός για πρόσληψη πυροσβεστών (2013-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ