Τρίτη 15 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Γ. Κεδίκογλου

Καταδικάζει το ΚΚΕ. Αλλεπάλληλες επιθέσεις σε γραφεία κομμάτων από το βράδυ του Σαββάτου

Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου σημειώθηκε στις 11.15 το βράδυ του Σαββάτου στο λόφο του Στρέφη. Αγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο τριώροφου κτιρίου, όπου στεγάζεται και το τεχνικό γραφείο του Γιώργου Κεδίκογλου, ο οποίος ήταν στο σπίτι μαζί με τη σύζυγό του και το τρίχρονο παιδί τους, και πέταξαν στο εσωτερικό μια βόμβα «μολότοφ», με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. Στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής με τρεις πυροσβέστες, αλλά εν τω μεταξύ η φωτιά είχε κατασβεστεί αφού προξένησε μικρές υλικές ζημιές.

Σε σχόλιο που εξέδωσε, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την επίθεση κατά του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Το ΚΚΕ καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς και κατά κομματικών γραφείων και προσώπων. Αυτές οι ενέργειες προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε αυτούς που επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν το λαό, να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς καταστολής κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Τα εργατικά - λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν στην τεχνητά οξυμένη δικομματικού τύπου αντιπαράθεση, αλλά να συγκεντρώσουν την προσοχή τους στην οργάνωση της πάλης για την απόκρουση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων».

Στόχος εμπρηστών έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου γραφεία της ΝΔ σε τρεις περιοχές της Αττικής, στην Αργυρούπολη, στη Γλυφάδα και την Κυψέλη. Φθορές στην είσοδο γραφείων του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ιθώμης και Μορέως στη Γλυφάδα, προκάλεσαν άγνωστοι χτες τα ξημερώματα. Επίθεση με πέτρες έγινε και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Ηράκλειο τα ξημερώματα της Κυριακής. Σειρά εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου προς Κυριακή σε διάφορες περιοχές της Αθήνας σε υποκαταστήματα τραπεζών, σε υποκατάστημα της ΔΕΗ και σε υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Νέα Σμύρνη. Εμπρησμοί στα ΑΤΜ δύο τραπεζών σημειώθηκαν χτες τα ξημερώματα και στην Πάτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ