Κυριακή 20 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
«Πάντα γελαστοί και γελασμένοι»...

Θάνος Μικρούτσικος
Θάνος Μικρούτσικος
Τα λαϊκά τραγούδια του παρουσιάζει για πρώτη φορά όλα μαζί, στο Παλλάς, σήμερα (δεύτερη συναυλία) ο Θάνος Μικρούτσικος, με τίτλο «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι». Οπως λέει ο ίδιος ο συνθέτης «...εδώ και χρόνια μου είχε καρφωθεί η ιδέα να μαζέψω τα λαϊκά τραγούδια που έχω γράψει και να τα παρουσιάσω στη δισκογραφία συγκεντρωμένα, αλλά και σε συναυλίες. Είχα και εγώ εκπλαγεί με τη διαχρονική επιτυχία της "Πιρόγας", με την τρέλα που ακολουθούσε την "Ρόζα", αλλά και από το γεγονός ότι πολλοί σημαντικοί άνθρωποι της Μουσικής εκτιμούσαν ιδιαιτέρως αυτή μου την πλευρά. Δεν καταλάβαινα τι γίνεται εντός μου και πώς μεταπηδούσα από την όπερα, τα έγχορδα ή τον Καββαδία στην "Ατομική μου ενέργεια" και στο "Πατησίων και Παραμυθιού γωνία"».

Κι έτσι ήρθε αυτή η στιγμή, ο συνθέτης να παρουσιάσει μία επιλογή από τα λαϊκά του σε στίχους πολύ σπουδαίων στιχουργών όπως είναι ο Αλκης Αλκαίος, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Κώστας Τριπολίτης, ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Κώστας Λαχάς αλλά και ο Μάνος Ελευθερίου και ο ποιητής Νίκος Καββαδίας.

Μαζί του σ' αυτό το ταξίδι, οι ερμηνευτές: ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης. Παίζουν οι μουσικοί: Θύμιος Παπαδόπουλος πνευστά, Γιάννης Παπαζαχαριάκης κιθάρα, Γιάννης Σινάνης μπουζούκι, Ακης Γαβαλάς ντραμς, Γιάννης Γριπαίος μπάσο, Θάνος Μικρούτσικος πιάνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ