Κυριακή 20 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
2013
Xρονιά αφιερωμένη στη Σοβιετική Ελ. Μπούκοβα

Αλλο ένα πρωτάθλημα για τον Αντώνη Παυλίδη

Ο νικητής του Εσωτερικού Πρωταθλήματος Αιγυπτιωτών Χ. Μ. Βασίλης Παρασκευαΐδης (δεξιά) με αντίπαλο τον Γιώργο Βγενόπουλο
Ο νικητής του Εσωτερικού Πρωταθλήματος Αιγυπτιωτών Χ. Μ. Βασίλης Παρασκευαΐδης (δεξιά) με αντίπαλο τον Γιώργο Βγενόπουλο
Χρονιά προς τιμή και μνήμη στη Σοβιετική Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ελιζαμπέτα Μπούκοβα, το 2013. Η Μπούκοβα στα 12 χρόνια της πήγε με τον μεγαλύτερο αδελφό της στη Μόσχα και ασχολήθηκε με το σκάκι. Την περίοδο 1938 - 1952 κατέκτησε έξι φορές το Πρωτάθλημα Μόσχας και τρεις φορές το Πρωτάθλημα Γυναικών Σοβιετικής Ενωσης. Το 1953 πήρε τον τίτλο Ι.Μ. και αργότερα τον τίτλο του G.M. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών το 1953, ήταν το πιο ενδιαφέρον στην ιστορία του Παγκόσμιου Γυναικών και η Μπούκοβα κέρδισε τον τίτλο κερδίζοντας με σκορ +7-5=2. Ηταν η 3η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών.

* Ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα 2013 που έγιναν στα Χανιά από 2 έως 8 Γενάρη 2013 και πρωταθλητής Νέων Ανδρών >20 αναδείχθηκε ο ήδη Πρωταθλητής Ελλάδας Ανδρών 2012 Αντώνης Παυλίδης.

Η νέα επιτυχία του διεθνούς μετρ πραγματοποιήθηκε μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα μπαράζ (μετά την ισοβαθμία) με τον ισχυρό Αλέξανδρο Παπασημακόπουλο, τον οποίο τελικά κέρδισε.

Στην κατηγορία του Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών <20 η Κωνσταντίνα Ανδρώνη και η Κατερίνα Παυλίδου (ήδη Πρωταθλήτρια Ελλάδας Γυναικών 2012), ανακηρύχθηκαν συμπρωταθλήτριες, μετά από ισοβαθμία σε όλα τα κριτήρια! Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Τόνια Χριστοδουλάκη.

Τέλος, στην κατηγορία Νέων > 18 και Νεανίδων < 18 πρωταθλητές-τριες αναδείχθηκαν οι Παναγιώτης Κουτουκίδης, Παντελής Τζουγανάκης, Κωνσταντίνος Λιοδάκης και Νέλλυ Σερεφίδου, Ελένη Τσολάκη, Σοφία Μαρκάκη με τα αντίστοιχα χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ