Τετάρτη 16 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καλεί στο συλλαλητήριο του ΜΑΣ στις 24 Γενάρη

Ενάντια στο «Σχέδιο δράσης» για την υπερεκμετάλλευση των νέων

«Οχι» στα προγράμματα της κυβέρνησης που τσακίζουν τις ζωές των νέων, δηλώνει η Γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, καλώντας τους μαθητές σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την Πέμπτη 24 Γενάρη, στις 2 το μεσημέρι στα Προπύλαια, η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων», που παρουσίασε η κυβέρνηση.

Το ΣΑΣΑ απευθύνεται στους μαθητές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ με ανακοινώσεις του, καλώντας τους να συζητήσουν στα συμβούλιά τους τα νέα μέτρα, να πάρουν αποφάσεις καταδίκης τους, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Μεταξύ άλλων, η Γραμματεία του ΣΑΣΑ σημειώνει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι κοροϊδία: «Τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα έχουν ήδη εφαρμοστεί. Η ανεργία δε μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε. Χιλιάδες είναι οι νέοι άνεργοι. Στις ηλικίες 18 με 25 φτάνουν το 60%. Ταυτόχρονα, νομιμοποιούν το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, του μισθού, των Συλλογικών Συμβάσεων. Στην πραγματικότητα, είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την υπερεκμετάλλευση των νέων. Είναι οι ίδιοι, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, που έχουν γεμίσει τα σπίτια μας ανέργους, που έχουν χρεοκοπήσει τα σχολεία μας, και τώρα μας φτιάχνουν ένα μέλλον κόλαση», σημειώνει.

Ειδικά, απευθυνόμενο στους μαθητές των ΕΠΑΛ, το ΣΑΣΑ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουν μεροκάματο και περιστασιακές δουλειές για να τα βγάλουν πέρα οι οικογένειές μας. Ζούμε στην πράξη και εμείς και οι γονείς μας την τεράστια ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά που κυριαρχούν. Με τα προγράμματα σχεδιάζουν μετά το σχολείο να μας ρίξουν στη μαθητεία για 4 μήνες και αντί για μισθό θα μας δίνουν λέει υποτροφία 300 ευρώ».

Κάλεσμα στήριξης της κινητοποίησης στις 24 Γενάρη έχει ήδη απευθύνει και η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ