Πέμπτη 17 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Καταδικάζει το έγκλημα στο Μάλι

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) με ανακοίνωσή του σχετικά με την επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι σημειώνει:

«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταγγέλλει την ωμή στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι, που διεξάγεται αυτές τις μέρες με την πλήρη κάλυψη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ. Συνεχίζεται η υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για το γεωστρατηγικό έλεγχο σε ευρύτερες περιοχές της Αφρικής, όπως το είδαμε και το 2011 με την αιματηρή επέμβαση και το βομβαρδισμό της Λιβύης. Στόχο τους έχουν τόσο τις ενεργειακές πηγές, για τις οποίες διεξάγεται σκληρός ανταγωνισμός ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και κέντρα, που ωστόσο βαδίζουν χέρι - χέρι στη σφαγή λαών με διάφορα προσχήματα κάθε φορά.

Το ΠΣΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το νέο έγκλημα της ιμπεριαλιστικής Γαλλίας, που μαζί με τους ΝΑΤΟικούς της συμμάχους ετοιμάζουν και επίθεση και επέμβαση στην Συρία και απειλεί το Ιράν.

Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό της επίθεσης και την αποχώρηση όλων των Γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων και αυτών του Ευρωστρατού και του ΝΑΤΟ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων και των λαών του κόσμου απορρίπτει τις "ειρηνευτικές" αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που μόνο τα συμφέροντα των πολυεθνικών προωθούν, ενώ φέρνουν ακόμη μεγαλύτερη δυστυχία στους λαούς.

Καταδικάζουμε τον σφαγιασμό του λαού του Μάλι και καλούμε τους λαούς της Αφρικής και όλου του κόσμου να αντιδράσουν με πολύμορφες δράσεις ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην Αφρική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ