Σάββατο 19 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ - ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Να λυθούν τα προβλήματα με τη σίτιση

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για τη σίτιση οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο ΤΕΙ Αθήνας. Χτες αντιπροσωπεία των Επιτροπών Αγώνα έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ιδρύματος. Στο ΤΕΙ Αθήνας έχει δημιουργηθεί θέμα με τις κάρτες σίτισης, οι οποίες αυτή την περίοδο ανανεώνονται. Οπως καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΜΑΣ, αυτή την περίοδο πληρώνουν για τη σίτισή τους και οι σπουδαστές που δικαιούνται κάρτα, διότι ο επιχειρηματίας δεν κάνει αποδεκτές τις περσινές κάρτες και περιμένει τις νέες. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως μέχρι να βγουν οι κάρτες θα πληρώνουν 3.30 ευρώ για το μεσημεριανό τους και 3.20 για το βραδινό.

Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΜΑΣ, το εισοδηματικό όριο για να μπορέσουν να βγάλουν κάρτες σίτισης έχει μειωθεί απ' τις 60.000 ευρώ (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα) σε 40.000 ευρώ. Σα να μην έφτανε αυτό, απ' τους σπουδαστές ζητείται και δικαιολογητικό μόνιμης κατοικίας, για να διαπιστώνεται εάν μένουν στο Αιγάλεω (στην περιοχή που βρίσκεται το ΤΕΙ) και να μπει ένα ακόμα κριτήριο! Οι Επιτροπές Αγώνα απαιτούν:

  • Κανείς να μην πληρώσει ούτε μισό ευρώ στον επιχειρηματία.
  • Να πάρουν πίσω τα όρια στη φορολογική δήλωση για την κάρτα σίτισης.
  • Να απλοποιηθεί η διαδικασία τώρα! Κάθε συνάδελφος με το πάσο του να ανανεώνει την κάρτα σίτισης!

Την αντιπροσωπεία των Επιτροπών Αγώνα δέχτηκε χθες, ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος. Το μόνο που προέκυψε απ' τη συνάντηση ήταν πως θα τοποθετηθεί ένας ακόμα υπάλληλος για να γίνει πιο γρήγορα η διαδικασία ανανέωσης των καρτών σίτισης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ