Τρίτη 22 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Τμήματα για τη ρατσιστική βία θα ... απελαύνουν μετανάστες

Οποιος μετανάστης χωρίς χαρτιά χτυπηθεί, μαχαιρωθεί, βασανιστεί, προπηλακιστεί και το καταγγείλει στις αρχές, απελαύνεται. Αυτό προκύπτει από τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων και γραφείων αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας την έναρξη λειτουργίας των οποίων ανακοίνωσε χτες ο αρχηγός της Αστυνομίας, Ν. Παπαγιαννόπουλος.

Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις του αρχηγού, εάν γίνεται σχετική καταγγελία από μετανάστη που δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής ή από τρίτο άτομο, ο μετανάστης θα συλλαμβάνεται και θα απελαύνεται. Υπενθυμίζεται ότι αντιρατσιστικές οργανώσεις έχουν προτείνει τα θύματα ρατσιστικής βίας πρέπει να έχουν τη μεταχείριση των θυμάτων του trafficking και να υπάρχει αναστολή της απόφασης κράτησης και απέλασης των καταγγελλόντων βάσει ειδικής εισαγγελικής πράξης, μέχρι να εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση στην ποινική δίκη κατά του υπαιτίου.

Τα γραφεία, που είχαν εξαγγελθεί από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια τον περασμένο Οκτώβρη, ξεκίνησαν από χτες τη λειτουργία τους. Ως προσωπικό έχουν περισσότερους από 200 αστυνομικούς, κυρίως από την Ασφάλεια. Ειδικότερα, άρχισαν να λειτουργούν δύο τμήματα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας, ένα σε κάθε Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Αττικής και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα και 68 γραφεία σε διάφορες Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας στην Αττική και την υπόλοιπη επικράτεια. Παράλληλα, λειτουργεί και πενταψήφιος αριθμός όπου μπορούν να καταγγελθούν οι επιθέσεις.

Ερωτηθείς για το αν θα γίνουν έλεγχοι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής που εμμέσως ή αμέσως προτρέπει σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών, ο αρχηγός της Αστυνομίας είπε πως «ως Αστυνομία έχουμε υποχρέωση στο πλαίσιο της πρόληψης, όπου υπάρχουν εγκληματογόνες εστίες τέτοιες, οι οποίες πιθανολογείται να έχουμε εκδήλωση ρατσιστικής βίας, σαφέστατα και θα πρέπει λόγω της αποστολής μας να συλλέγουμε πληροφορίες και επίσης και τα περιστατικά να ελέγχουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ