Τρίτη 22 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΜΠΑΜΑ
«Πουλώντας» αυταπάτες στο λαό

«Πατριωτισμός» του κεφαλαίου, ύμνοι στην «ελευθερία» των ιμπεριαλιστικών πολέμων στον κόσμο και αντικομμουνισμός κυριάρχησαν στην πρώτη ομιλία της δεύτερης θητείας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Με μια πανηγυρική τελετή χολιγουντιανού τύπου, ορκίστηκε χτες για τη δεύτερη θητεία του ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, προσπαθώντας και πάλι να «πουλήσει» ελπίδες και σκορπώντας αυταπάτες για έναν ...«ανθρώπινο καπιταλισμό». Χιλιάδες άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι στη λογική του «μικρότερου κακού» συγκεντρώθηκαν από νωρίς χτες το πρωί απέναντι από το Καπιτώλιο και επευφημούσαν τον Ομπάμα. Ο Ομπάμα μίλησε για την ανάγκη ενότητας και πολιτικής συνεργασίας ενώπιον των «δύσκολων επιλογών» της επόμενης τετραετίας. Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα περί «ενότητας» και «συλλογικής δράσης», ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν παρέλειψε να εξισώσει και αυτός, όπως και άλλοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, το φασισμό και τον κομμουνισμό. Υποστήριξε πως «ο αμερικανικός λαός δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σήμερα ενεργώντας από μόνος του, οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το φασισμό και τον κομμουνισμό με μουσκέτα και παραστρατιωτικές ομάδες», αλλά «μαζί, σαν ένα έθνος, σαν ένας λαός». Πρόσθεσε πως «αυτή η γενιά των Αμερικανών έχει ατσαλώσει την αποφασιστικότητά της (...) Η δεκαετία του πολέμου τελειώνει. Η οικονομική ανάκαμψη έχει ξεκινήσει», είπε, δήθεν ευαίσθητος για τις δυσκολίες που περνάει ο αμερικανικός λαός. «Πρέπει να κάνουμε δύσκολες επιλογές μειώνοντας το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και το μέγεθος του ελλείμματός μας», πρόσθεσε, δρομολογώντας περικοπές σε ειδικά προγράμματα περίθαλψης και ενώ η φτώχεια και η έλλειψη περίθαλψης «χτυπάνε» πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους.

«Πιστεύουμε πως η διαρκής ασφάλεια και ειρήνη δεν απαιτεί διαρκή πόλεμο», υποστήριξε αναφερόμενος ταυτόχρονα στις «θυσίες» των στρατιωτών, οι οποίες «θα μας κρατήσουν για πάντα σε επαγρύπνηση ενάντια σε όσους θέλουν να μας βλάψουν (...) Θα υπερασπιστούμε το λαό μας και τις αξίες μας μέσω της δύναμης των όπλων και του κράτους δικαίου (...) Θα δείξουμε με θάρρος πως επιλύουμε τις διαφορές μας ειρηνικά με άλλα έθνη (...) Η Αμερική παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος μιας ισχυρής συμμαχίας σε κάθε γωνιά του πλανήτη (...) Θα στηρίξουμε τη δημοκρατία από την Ασία στην Αφρική, από την Αμερική μέχρι τη Μέση Ανατολή επειδή τα συμφέροντά μας και η συνείδησή μας μας υποχρεώνουν να ενεργούμε εκ μέρους όσων επιθυμούν την ελευθερία», είπε, υπονοώντας πως θα συνεχιστούν οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι στο όνομα της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας».

Ετσι βάφτισε τις επεμβάσεις όπου Γης, όπου πρωτοστατεί ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά και τη συνέχειά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ