Πέμπτη 24 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Εντείνεται το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις των διορισμών

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, είχε χτες η πρωτοβουλία των υπό διορισμό μελών ΔΕΠ «Α-Λέκτωρ»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπείας του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας Α-λεκτόρων», στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των υπό διορισμό μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ, που εκπροσωπεί περίπου 900 μέλη ΔΕΠ, τα οποία, ενώ έχουν εκλεγεί, εκκρεμεί ακόμα και για περισσότερο από 3 χρόνια το σχετικό ΦΕΚ του διορισμού τους. Το Τμήμα Παιδείας έχει ξανασυναντηθεί με την «Πρωτοβουλία Α-λεκτόρων» στο πρόσφατο παρελθόν και έχει καταθέσει Ερωτήσεις στη Βουλή.

Στη συνάντηση, επισημάνθηκε από τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς των Πανεπιστημίων ότι το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις των διορισμών τους θα ενταθεί ακόμα περισσότερο, λόγω της αναμενόμενης αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης των μελών ΔΕΠ στα 70 χρόνια και με δεδομένο το γεγονός ότι για τις νέες προσλήψεις ισχύει το 1/10. Επίσης, τονίστηκε η άρνηση του υπουργείου Παιδείας να δημοσιοποιήσει τις λίστες διορισμού των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, στοιχείο που αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες για το απαράδεκτο καθεστώς της επιβεβλημένης κατ' ουσία αμισθί εργασίας τους, μέχρι το διορισμό τους.

Ο Νίκος Σοφιανός ανέφερε ότι οι εξελίξεις με τους διορισμούς είναι ένα κομμάτι του παζλ του «Νέου Πανεπιστημίου» της αγοράς, όπως αυτό διαμορφώνεται με τα νέα Συμβούλια των εκπροσώπων των επιχειρήσεων και τη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της ακαδημαϊκής δραστηριότητας. Τόνισε ότι η γενίκευση των σχέσεων εργασίας των συμβασιούχων και στα Πανεπιστήμια, η ομηρία των εκπαιδευτικών υπό διορισμό και των υποψήφιων διδακτόρων είναι μια κατάσταση που παγιώνεται, την οποία έρχονται να υπηρετήσουν όλες οι νεότερες εξελίξεις στα ΑΕΙ, όπως η ένταση της καταστολής και η παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ