Τετάρτη 30 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η δίωξη του εκπαιδευτικού δε θα περάσει

Κινητοποιήσεις, χτες, σε Τρίπολη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μήνυμα ενάντια στη δίωξη του εκπαιδευτικού και συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας, Ανδρέα Γιαννόπουλου, έστειλαν, χτες, εκπαιδευτικοί, με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Αρκαδία, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δήλωσαν ξεκάθαρα πως τέτοιου είδους τρομοκρατία δε θα περάσει.

Θυμίζουμε ότι ο Α. Γιαννόπουλος καλείται υπηρεσιακά να δώσει έγγραφες εξηγήσεις, επειδή μοίρασε στους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης και σε εκπρόσωπο του 15μελούς του μαθητικού συμβουλίου την Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, προς τον υπουργό Παιδείας, για τα προβλήματα των Μουσικών Σχολείων.

Στην Αρκαδία έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και παρέμβαση στο σχολείο. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστές από τις ΕΛΜΕ Αργολίδας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του ΔΣ της ΟΛΜΕ και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.

Στην κινητοποίηση στην Αθήνα, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, συμμετείχαν εκπρόσωποι από το ΔΣ της ΔΟΕ, τα ΔΣ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης («Γ. Σεφέρης»), Μενιδίου («Σωκράτης»), Ηλιούπολης («Θουκυδίδης»), Περιστερίου («Ε. Αλεξίου»), Βύρωνα - Καισαριανής («Ρ. Ιμβριώτη»), Ηλιούπολης («Μ. Παπαμαύρος»), Α' Αθήνας, Αργυρούπολης («Θουκυδίδη»ς) και απ' τις ΕΛΜΕ Πειραιά, Νότιας Αθήνας, Γ' Αθήνας. Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, Δ. Γκίνης (πρώην μέλος της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ) είπε ότι καλό είναι να μην διακινούνται κομματικά έντυπα στα σχολεία... Οι εκπαιδευτικοί του απάντησαν ότι η δυνατότητα πολιτικής ενημέρωσης των εκπαιδευτικών είναι κατοχυρωμένη με αγώνες και δήλωσαν ότι δε θα επιτρέψουν τέτοιου είδους διώξεις.

Αντίστοιχα, παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι εκπρόσωποι από τις 5 ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης.

Την απαίτησή της για άμεση απόσυρση της δίωξης εκφράζει και η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραστάσεις διαμαρτυρίας για το σύνολο των προβλημάτων της Εκπαίδευσης (2020-12-04 00:00:00.0)
Συνέχιση διεκδικήσεων για τα δυσπρόσιτα σχολεία (2018-07-31 00:00:00.0)
Πανελλαδική κινητοποίηση στις 29 Σεπτέμβρη (2017-09-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2013-10-09 00:00:00.0)
Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει από τα σχολεία (2013-04-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ